• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yaz Kur’an kurslarındaki sportif faaliyetlere düzenleme

Yeniakit Publisher
2013-07-05 20:38:00 - 2013-07-05 20:39:14
Yaz Kur’an kurslarındaki sportif faaliyetlere düzenleme

Diyanet İşleri Başkanı Görmez imzasıyla yayımlanan genelgede, bazı yaz Kur’an kurslarında İslâm dininin temel ilkeleriyle camilerin adab, saygınlık ve mehabetiyle örtüşmeyen birtakım etkinliklerin yapıldığının belirlendiği ifade edildi. Genelgede sportif

ANKARA
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, yaz Kur’an kurslarındaki sportif faaliyetlerin cami içerisinde değil, varsa spor tesislerinde, imkân bulunmaması halinde ise cami müştemilatında müsait yerlerde yapılması, kurslarda istismar, polemik ve siyasi malzeme konusu yapılacak hususlardan kaçınılması ve hiçbir etkinliğin magazinleştirilmemesini istedi.
Milas Ulu Camii’nde çocukların badminton oynamasıyla ilgili haberler üzerine soruşturma başlatan Başkanlık, benzer durumların yaşanmaması için müftülüklere genelge gönderdi.
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez imzasıyla yayımlanan “Sosyal ve Sportif Faaliyetlerin İcrasında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar” başlıklı genelgede, yaz Kur’an kurslarında, çocukların Kur’an öğretimine ilgi ve sempatilerinin yaygınlaştırılması amacıyla ders dışı saatlerde öğreticiler gözetiminde bazı sosyal ve sportif faaliyetler gerçekleştirildiği hatırlatıldı. Bu faaliyetlerin profesyonelce icra edilebilmesi için Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü ile işbirliği protokolü imzalandığı belirtilen genelgede, şunlar kaydedildi:
“Ancak yaz Kur’an kurslarının açılmasıyla birlikte Kur’an eğitim ve öğretiminin yapıldığı bazı kurslarda İslâm dininin temel ilkeleriyle camilerin adab, saygınlık ve mehabetiyle örtüşmeyen birtakım etkinliklerin az da olsa icra edildiği müşahede edilmektedir.
Yaz Kur’an kurslarındaki sportif faaliyetlerin cami içerisinde değil, varsa spor tesislerinde, imkân bulunmaması halinde ise cami müştemilatında müsait yerlerde yapılması, ayrıca her türlü sosyal, sportif ve eğitici faaliyetlerin İslâm dininin inanç, ibadet, ahlâk ilkelerine ve yaz Kur’an kurslarının öğrencilere kazandırmak istediği temel hedeflere uygun yerine getirilmesi, kurslarda istismar polemik ve siyasi malzeme konusu yapılacak hususlardan kaçınılması ve hiçbir etkinliğin magazinleştirilmemesi önem arz etmektedir. Allah’ın evleri olan camilerin mehabetini Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kurumsal kimliğini ve toplum nezdindeki saygınlığını zedeleyecek, özellikle yaz Kur’an kurslarında tartışmalara sebep olacak her türlü faaliyetten uzak durulmasını önemle rica ederim.”     
Görmez: Hac kotası için çalışmalar devam ediyor
YOZGAT
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, “Suudi Arabistan hükümeti, Kabe’nin etrafındaki inşaattan dolayı ani bir kararla her ülkeye tanıdığı hac kotasının yüzde 20’sini bu sene alamayacağını ifade etti, ancak bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Önümüzdeki hafta bu konuda kesinleşmiş bir karar olacaktır diye düşünüyoruz. Ancak şunu söylemem gerekiyor ki; eğer gidemeyecek kardeşlerimiz olursa biz onların hakkının yenmesine müsaade etmeyiz, sadece bir yıl gecikmiş olur” dedi.
Görmez, Ramazan ayında teravih namazlarını hızlı kıldıran imamlara bir uyarı olup olmayacağı yönündeki soru üzerine, “Her sene Ramazan’dan önce din görevlilerimize bir genelge gönderiyoruz. Ramazan bizim için bir mektepdir. Bu mektepden istifade etmek için her görevlimize düşen vazifeleri zaten genelgelerle gönderiyoruz” diye konuştu.      
Bu arada; hayırsever iş adamı Bilal Şahin tarafından yaptırılan külliyenin açılışını, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez yaptı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23