Tiryaki: Sözde sanatçılara değil istikbale yatırım yapıyoruz
Başkent’in gözde ilçelerinden Altındağ’ın Belediye Başkanı AK Partili Veysel Tiryaki, Başkan Yardımcısı Yunus Keleş ve Basın Müdürü Ahu Özyakup ile birlikte gazetemiz Ankara Bürosunu ziyaret etti.
“11 OKUL YAPTIK 9’U DA YOLDA”
Belediye olarak Altındağ’a 20 okul kazandırma projelerinden bahseden Tiryaki bunlardan 11’ini tamamlayarak Milli Eğitim Bakanlığı’na teslim ettiklerini söyledi. Biten okullarda eğitim faaliyetlerinin başlamış bulunduğunu bildiren Tiryaki, diğer 9 okulun inşaatının ise tüm hızıyla sürdüğünü kaydetti. Eğitim faaliyetlerini ve gençlerin değerlerimize uygun biçimde yetişmesini önemsediklerini kaydeden Tiryaki şunları ifade etti: “Kültürel alandaki çalışmalara çok önem veriyoruz. Kültür merkezleri yaptık Çok sayıda kültür merkezini halkımızın hizmetine soktuk. Bu eserlere kültür dünyamızda önemli yer edinen şahsiyetlerin isimlerini veriyoruz. Mesela önemli bir kültür merkezine Merhum Akit yazarı Abdurrahim Karakoç’un ismini verdik.”
Türkiye medyasının kötü örneklerle ve rahatsız edici haberlerle dolu olduğunu belirten Tiryaki şöyle devam etti: “3. sayfa haberlerinde cinayet, hırsızlık, uyuşturucu ve genel ahlaka aykırı haberlere çok geniş yer ayrılıyor. Bu tip yayıncılığın gençliğe ve halka hiçbir olumlu katkısı olmaz. Ama Akit’in farklı bir yayıncılık tarzı var. Gençler orada Abdurrahim Karakoç’u tanıyorlar, eserlerini okuyorlar, öğreniyorlar. Kültür merkezlerimize Karakoç’un dışında, Mehmet Akif Ersoy, Necip Fazıl Kısakürek, Cemil Meriç, Sezai Karakoç, Yunus Emre gibi önemli şahsiyetlerin isimlerini verdik”