• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

TESK'ten gıdada taklit ve tağşiş yapan firmalara ağır ceza talebi

Yeniakit Publisher
2020-02-19 10:35:57 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
TESK'ten gıdada taklit ve tağşiş yapan firmalara ağır ceza talebi

TESK Başkanı Palandöken: - "Taklit ve tağşiş gıda ürünleri satan firmalar ile ürünlerin kamuoyuna ifşa edilmesi tek başına yeterli değil"

ANKARA (AA) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, gıdada taklit ve tağşiş yapan firmaların kamuoyuna ifşa edilmesinin tek başına yeterli olmadığını belirterek, "Daha ağır cezalar uygulanmalı." ifadesini kullandı.

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, Tarım ve Orman Bakanlığının ülke genelindeki gıda ürünlerine yönelik denetimleri artırmasının sevindirici olduğunu bildirdi.

Gıdada taklit ve tağşiş yapan firmalara uygulanan yaptırımların caydırıcı olması gerektiğini vurgulayan Palandöken, "Taklit ve tağşiş gıda ürünleri satan firmalar ile ürünlerin kamuoyuna ifşa edilmesi tek başına yeterli değil. Bu firmalara uygulanan mevcut yaptırımlar caydırıcı olmadığı için kötü niyetli firmalar tarafından sağlıksız üretim isim değiştirilerek farklı yollarla sürdürülebiliyor. Bunun önüne geçmek için yaptırımı daha ağır cezalar uygulanmalı." değerlendirmesinde bulundu.

Taklit ve tağşiş ürünlere yönelik yetkililerin yaptığı denetimlere ek olarak vatandaşlara da görev düştüğüne dikkati çeken Palandöken, şunları kaydetti:

"3-5 kuruş ucuz diye sağlığımızdan olmamak için özellikle internet üzerinden satılan ucuz ve niteliği belli olmayan markaların ürünlerinden uzak durulmalı. Halkımız alışveriş yapacağı mağaza ve e-ticaret sitelerini çok iyi seçmeli. Tüketiciler şüphe duydukları gıda ürünlerini Alo 174 Gıda Hattı aracılığıyla yetkililere ihbar ve şikayet etmekten çekinmemeli. Vatandaşlarımız alışveriş yaparken bildikleri ve güvendikleri esnafı tercih etmeli. Çünkü kendi yemediği ürünü başkasına yedirmeyen esnafımızdan rahatlıkla alışveriş yapılabilir."

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23