• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Medikal ürünlerde karaborsaya geçit yok

Yeniakit Publisher
2020-03-08 11:03:00 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Medikal ürünlerde karaborsaya geçit yok

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, medikal malzeme üreticileriyle temas halinde olduklarını belirtti.

Şu anda arz sorununun söz konusu olmadığına dikkat çeken Varank, “Türkiye’deki ihtiyacın kat kat üstünde kurulu kapasitemiz var. Bunun için üretimin önemli bir kısmı zaten ihraç ediliyor. Vatandaşlarımızın gönlü müsterih olsun. Karaborsa oluşmasına asla müsaade etmeyeceğiz” dedi.

Vizyoner ve yenilikçiyiz

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) tarafından düzenlenen Kültepe Ekonomi Zirvesi’nde konuşan Varank, vizyoner ve yenilikçi projeler hayata geçirdiklerini de aktararak, şunları söyledi:

Yatırım iştahı güçlü

“Kuşkusuz, bunlardan birisi Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı. Programda ölçek ekonomisini de düşünerek alıcı ve satıcıyı aynı anda desteklemeye karar verdik. Bakın Türkiye’de ilk defa bu yönde bir politika uygulanıyor. Talebi de görebilmek amacıyla ilk çağrıyı makine sektöründe açtık. Çağrı sonunda sadece tek bir sektör yani makine sektörü için 5 milyar liranın üzerinde yatırım talebi aldık. Tabi bu denli güçlü bir yatırım iştahıyla karşılaşmak bizi ziyadesiyle memnun etti. İnşallah nihai sonuçları önümüzdeki ay açıklayacağız. Yine önümüzdeki aylarda kimya, ilaç, tıbbi cihaz, otomotiv, elektronik ve raylı sistem araçları gibi alanlarda yeni çağrıları ilan edeceğiz.”

Herkesle çalışmak istiyoruz

 Türkiye’nin tüm alanlarda yenilikçi bir dönüşümün içinde olduğuna işaret eden Varank, “Bunu daha da hızlandırmak üzere herkesin fikrine, bilgisine ve özgün bakış açısına ihtiyacımız var. Herkesle çalışmak istiyoruz. Ancak bu şekilde küresel düzende hak ettiğimiz üst basamaklara çıkabiliriz” ifadelerini kullandı.
Yeni Akit Gazetesi

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23