• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Koronavirüsten en fazla etkilenen ülkeler...

Yeniakit Publisher
2020-02-26 14:22:00 -
Koronavirüsten en fazla etkilenen ülkeler...

Aralık ayında, Çin'in 11 milyon nüfuslu Vuhan kentinde ortaya çıkan ve nerdeyse tüm dünyayı giderek etkisi altına almaya devam eden koronavirüs(Covid-19) salgını, hızla yayılması sebebiyle pandemi endişesini arttırıyor. Peki insan hayatını ciddi anlamda tehdit eden bu salgın en çok hangi ülkeleri etkiledi? İşte, Çin dışında koronavirüsü salgınından en fazla etkilenen ülkeler...

Koronavirüs, dünya üzerinde hızla yayılmaya devam ediyor. Binlerce kişinin ölümüne sebep olan bu salgın, dünya üzerinde pandemi endişesini arttırmaya başladı. İşte, koronavirüs salgınından en fazla etkilenen ülkeler...

Güney Kore

Çin dışında koronavirüs vakasının en fazla yaşandığı ülke Güney Kore oldu. Geçtiğimiz günlerde ülkedeki yetkililer tarafından açıklanan verilere göre, 231 yeni şüpheyle birlikte toplam vaka sayısı 830'u aştı, şimdiye kadar 8 kişi öldü. Ayrıca, orduda 11 vakanın tespit edildiği ve 7700 askerin karantinaya alındığı bildirildi. Kore Hava Yolları tarafından yapılan bir açıklamada ise Güney Kore'de en fazla vakanın çıktığı 'Daegu' kentine uçuşları 27 Mart'a kadar iptal edildiği söylendi.

İtalya

Koronavirüsün en fazla görüldüğü ikinci ülke ise 165 vakayla İtalya oldu. İtalyalı yetkililer tarafından yapılan açıklamalarda beş kişinin virüs nedeniyle hayatını kaybettiği, İtalya'nın kuzeyinde yer alan Lombardia ve Veneto'da yaklaşık 50 bin kişinin iki haftalık karantinaya alındığı belirtildi. Ülkede virüs görülmeyen bölgelerde bile birçok işyeri faaliyetlerini durdurdu, düzenlenen çeşitli organizasyonlar iptal edildi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

İran

İran'da resmi rakamlara göre çoğu Kum kentinde olmak üzere 64 koronavirüs vakası tespit edildi, 12 kişinin salgın nedeniyle hayatını kaybettiği açıklandı. Ancak İran'ın 'ILNA' isimli bir haber ajansı, Kum milletvekili Ahmad Amiriabadi Farahani'ye dayandırarak Kum'da en az 50 kişinin öldüğünü duyurdu. Farahani ise kentte en az 250 kişinin karantinaya alındığını söyledi. Türkiye'nin yanı sıra Irak, Pakistan ve Ermenistan da İran'la sınırları kapattı. Ayrıca Afganistan, İran'a karadan ve havadan gerçekleşecek olan seyahatleri askıya aldığını duyurdu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23