• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kırklareli Üniversitesinden sağlık çalışanları için tek kullanımlık maske üretimi

Yeniakit Publisher
2020-04-02 11:02:32 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Kırklareli Üniversitesinden sağlık çalışanları için tek kullanımlık maske üretimi

KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli Üniversitesi (KLÜ), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele eden sağlık çalışanları için tek kullanımlık maske üretimine başladı.

KLÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, yaptığı açıklamada, sağlık kurumlarının maske ihtiyacını karşılamak için kurumsal imkanları ile tek kullanımlık maske üretmeye başladıklarını bildirdi.

Üretimlerin Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu terzihanesinde yapıldığını ifade eden Şengörür, öğretim görevlilerinin büyük bir özveriyle çalıştığını belirtti.

Öğretim görevlilerinin maske ve eldiven takarak üretim yaptığını dile getiren Şengörür, 5 bin maske üretileceğini kaydetti.

Türkiye'nin bu zorlu süreçten en kısa zamanda kurtulacağına inandıklarını aktaran Şengörür, "İnşallah bu zorlu sürece bizim de katkılarımız olacak. İlerleyen günlerde maske ihtiyacının artması ve tedarikte sorun yaşanması ihtimaline karşı maske üretimimize başladık. İlk olarak Mühendislik Fakültemizdeki laboratuvarımızda 3 boyutlu yazıcılarımız ile yarım yüz solunum maskesi üretmeye başladık. Şimdi ise moda tasarımı bölümü terzihanesinde tek kullanımlık maske üretiyoruz. 5 bin tek kullanımlık maske üreteceğiz. İhtiyaç halinde Yükseköğretim Kurulunun bilgisi ve onayı ile bu sayıyı daha da artıracağız." diye konuştu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23