• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

IMF'den açıklama: Büyüme tahminleri düşürülebilir

Yeniakit Publisher
2020-02-28 09:19:00 -
IMF'den açıklama: Büyüme tahminleri düşürülebilir

Koronavirüs salgınıyla ilgili açıklama yapan IMF, küresel büyüme tahminlerinin aşağı yönlü revize edilebileceğini duyurdu.

IMF Dış İlişkiler Direktörü Gerry Rice, hızla yayılan koronavirüsün global ekonomik büyüme üzerinde bir etki oluşturabileceğini ve bunun sonucu olarak IMF'in büyüme tahminlerini düşürmesinin büyük olasılık olduğunu söyledi.

IMF Başkanı Christina Georgieva da haftasonu Riyad'da yapılan G20 toplantısında Çin için 2020 büyüme tahmininin yüzde 6,.0'dan yüzde 5,6'ya düşürülmesinin muhtemel olduğunu ve bunun global büyümeyi 0,1 puan azaltacağını ifade etmişti.

Rice haftalık basın toplantısında, "Dünya için büyüme projeksiyonlarımızı düşürmemiz büyük olasılık" dedi.

IMF, yeni Düna Ekonomik Görünümü raporunu Nisan ayında açıklayacak.

Lagarde: Salgın henüz bir para politikası yanıtı gerektirir durumda değil

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, Banka'nın yayılan koronavirüs salgınına yakın zamanda bir yanıt vereceği yönündeki beklentileri boşa çıkardı. Financial Times'a konuşan Lagarde, "Salgını çok dikkatli şekilde takip ediyoruz, ancak salgın henüz enflasyon üzerinde kalıcı bir etki yapma aşamasında değil ve bu nedenle bir para politikası yanıtı gerektirmiyor" dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Lagarde, ECB'in para politikanı değiştirmesi için koronavirüsün Euro Bölgesi ekonomisi üzerinde kalıcı, uzun süreli bir şoka neden olması gerektiğini belirterek, "Kesinlikle henüz o noktada değiliz" diye konuştu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Dürüst

ALLAH'IM cümleten borçlanmaktan sana sığınırız
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23