• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Hurdaciki…. Hurdaciki… Türkiye düşmanlığı Yunanistan'ı ikinci ele düşürdü

Yeniakit Publisher
Haber Merkezi Giriş Tarihi:
Hurdaciki…. Hurdaciki… Türkiye düşmanlığı Yunanistan'ı ikinci ele düşürdü

Türkiye’nin uzattığı dost elini sıkmak yerine Türkiye’ye karşı silahlanmak için ülkesini ABD üssüne çeviren ve tüm parasını silahlanmaya harcayan Yunanistan, parası kalmadığı için artık ikinci el hurda savaş aletleri satın almaya başladı.

Ege ve Doğu Akdeniz’de Türkiye’nin uzattığı dost elini sıkıp birlikte kazanmak yerine deyim yerindeyse ‘Türkiye de kazanmasın ben de’ mantığıyla ülkesini ABD, Fransa ve İsrail başta olmak üzere yabancı güçlerin mandasına çeviren Yunanistan’da akıl tutulması artık yerini deliliğe bırakmaya başladı.

Parası ve bütçesi kalmayan Yunanistan, şimdi de İtalya’dan ikinci el hurda fırkateyn almak için anlaşma imzaladı.

Güya ordusunu modernize eden Yunanistan İtalya'dan dört adet kullanılmış Bergamini sınıfı fırkateyn almaya karar verdi.


Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, İtalyan mevkidaşı Guido Crosetto ile La Spezia kentindeki görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, iki ülkeden üst düzey yetkililerin donanma iş birliği alanında çeşitli muhtıralara imza attığını belirtti.

Dendias, "Bu muhtıralardan biri, iki FREMM fırkateyninin satın alınmasına kapı açıyor. İki tane daha satın alınması opsiyonu mevcut" açıklamasını yaptı. Yunan Bakan, ikinci el fırkateynlerin maliyeti konusunda ise bilgi vermedi.

Yunanistan, Türkiye'ye karşı silaha 28 milyar Euro daha harcama planlıyor. Bu parayla Fransa'dan dördüncü bir Belharra fırkateyni ile yeni denizaltılar satın alacak.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Şüpeci

Sıkma canını, ucuz diye giden Türkturistlerden kazanır parasını

hasel

Boş uğraşıyorsun Yunan.Savaş anında bütün gemilerin hatta uçakların NÖTR hale getirilebilir.Egenin ortasına kadar ki bütün adaları;aklın varsa boşalt.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23