• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Hazır giyim ve tekstilde istihdam 1 milyonu aştı

Yeniakit Publisher
2020-02-23 11:25:00 -
Hazır giyim ve tekstilde istihdam 1 milyonu aştı

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, hazır giyim ve tekstil sektöründe 1 milyon 67 bin 23 kişinin istihdam edildiğini belirtti.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, hazır giyim ve tekstil sektöründe istihdamın 1 milyon kişiyi aştığını belirterek, “Bu bir ilk. Tam rakam ise 1 milyon 67 bin 23” dedi.

Sektörün yan sanayisi, lojistiği ve perakendecisiyle daha çok çalışanı bünyesine dahil edebileceğini dile getiren Pekcan, “El ele vererek istihdam rakamını katlayacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

Dinamizmimizi sürdürüyoruz

Küresel ekonomide yaşanan sıkıntılara; korumacı tedbirlere rağmen Türkiye’nin dinamizmini sürdürdüğünün altını çizen Pekcan, “Bulunduğumuz pazarlarda güçleniyoruz, daha da güçleneceğiz. Yenilikçi üretim anlayışımızla, rekabetçiliğimizle, hızlı teslimatımızla yolumuzda emin adımlarla yürüyeceğiz” şeklinde konuştu.

Yatırım merkezi olacağız

Türkiye ekonomisinin iyi bir trende girdiğine de dikkat çeken Pekcan, şunları söyledi: “Her şey yolunda gidiyor. Faizlerde kademeli olarak bir iniş söz konusu. Bu da ülkemizdeki yatırım ortamının iyileştirilmesine önemli katkı sunuyor. Hem Merkez Bankası hem Türk Eximbank faizleri kademeli olarak aşağı çekiyorlar. İnşallah bundan sonra da çekmeye devam edecekler. Biz de Türkiye’nin dünyanın yatırım merkezi olması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Zeytin

Dünya yine bizi kıskanacak. Hele Almanlar artan paralarını kıskançlıktan yiyerek kendini boğacaklar. Ama napalım asrın lideri bizde şimdi onlar düşünsün..
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23