• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Gülen’in kasetleri

Yeniakit Publisher
2014-01-14 00:24:24 - 2014-01-14 12:53:17
Gülen’in kasetleri

Fethullah Gülen’e ait olduğu iddia edilen ses kayıtları internete düştü. Kayıtlarda Gülen, telefonla kendisini arayan şahsa, bir “holding başkanı” gibi talimatlar veriyor ve bazı iş adamlarının kafaya alınmasını tavsiye ediyor.

HABER MERKEZİ - Fethullah Gülen’in ses kayıtları internete düştü. Gülen’in, Amerika’daki Pensilvanya’daki malikanesinden yaptığı telefon görüşmelerinde çok çarpıcı açıklamaları yer alıyor. Fethullah Gülen telefon görüşmelerinde iş takibi yaptığı açıkça görülüyor.

GÜLEN: “(KOÇ’UN SPONSORLUĞU) İYİ OLMUŞ, ÜZERLERİNE MÜFETTİŞLER SALINSA BİLE Bİ ŞEY YAPAMAZLAR

Fethullah Gülen’in telefon görüşmelerinde; Polat Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve Galatasaray Spor Kulübü Eski Başkanı Adnan Polat’ın, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç’u Türkçe Olimpiyatları’na sponsor olması için aradığı ifade ediliyor. Mustafa Koç, Gülen Cemaati yetkililerine, “Memnuniyetle biz sponsor olmak istiyoruz” demiş. Gülen, 14 Ekim 2013 tarihinde yaptığı telefon görüşmesinde, Mustafa Koç’un sponsorluğunu kabul ediyor ve “Evet iyi olmuş. Üzerlerine müfettişler salınsa bile bir şey yapamazlar” demiş.

GÜLEN, UGANDA’DAKİ RAFİNERİNİN KOÇ HOLDİNG’E VERİLMESİNİ İSTEMİŞ

Gülen’in yaptığı telefon görüşmesinde, Uganda’daki rafinerilerin Koç Holding’e verilmesi isteniyor. Gülen, “Uganda Devlet Başkanı’ndan haber geldi. Orada bir rafineri meselesi vardı. Onlara (Koç Holding) teklif edelim mi edelim” teklifine, “Onların dışında başkası öyle ağır bir yükün altına girebilir mi?” diye cevap vermiş.
 Gülen’in, 14 Ekim 2013 tarihinde Gülen Cemaati yetkilisiyle yaptığı görüşme şöyle:

- Alo
- Fethullah Gülen: Efendim
- Efendim hürmet ederim. Bir iki husus vardı efendim, müsaade ederseniz arzetmek istiyordum.
- Fethullah Gülen: Buyrun
- Zatıalinizle görüştükten sonra geçen gün Mustafa Bey aradı, Koç. Sizin orada başkentteydi (Washington) bir süredir. “Aile içinde de teyit ettiler” dedi. “Memnuniyetle biz sponsor olmak istiyoruz buna” dedi. Kendisi de bizzat bulunmak istiyor efendim. Adnan Polat Bey de kendisini aramış efendim o görüşmeden sonra. Süleyman ağabey de teyit etti onu. Bu şekilde bilgi vermek istedim o konuyu.
- Fethullah Gülen: Evet iyi olmuş. Yani onların bulunması da iyi. Vakıa, onlara karşı da yukarıdan bir tavır var da. Fakat mali şeyleri karışık yoksa, problem olabilecek yanları yoksa, bir şey yapamazlar yani. Üzerlerine müfettişler salınsa bile bir şey yapamazlar.
- Rahat duruyorlar efendim.
- Fethullah Gülen: Evet. Zannediyorum tedbir aldılar. Haberdardılar.
- Evet Efendim. Teşekkür ettiler efendim o hususta. Davetiye taslağı gibi kendisini istişare makamında şeyler yapalım mı efendim? Temas yapalım mı bu konularda?
- Fethullah Gülen: İyi olur. Ama şey, Büyük Patron pek bilmesin. Onunla temasımızı çok bilmesin.
- Başüstüne efendim. O konuda zannedersem bir takip altındayız. Ben, bazı hususlar var. O gelen arkadaşlar, zatıalinizin o tarafa geldiler. Geçen başıma bir vakıa geldi. Onları aktaracağım efendim. Size de gelip aktaracağım. Zannedersem o konuda takip ediyorlar orayla alakalı.
- Fethullah Gülen: Doğrudur
- O gittiğimiz gün akşam bazı şeyler oldu da efendim. Telefonlar geldi. Bir de efendim bu Uganda Devlet Başkanı’ndan haber geldi. Orada bir rafineri meselesi vardı. Uzun süredir gündemdeydi. Çıkarmamışlardı. “Türkiye’den büyük bir firma getirirseniz memnun oluruz” dediler. Onlara (Koç Holding) teklif edelim mi edelim? Onların da ilgisi var bu konuya.
- Fethullah Gülen: Onların dışında başkası öyle ağır bir yükün altına girebilir mi?
- O yükün altına girebilecek bizim çevremizde pek bildiğimiz bir insan yok efendim. Türkiye’dekiler de büyükler efendim genelde içerde şeylere giriyorlar. Onlar “Sizin göstereceğiniz insanlarla ortaklık yapmak isteriz” gibi bir üslupları da var. İsterseniz biraz daha çalışalım, öyle şey yapalım.
- Fethullah Gülen: Öyle yapalım. Biraz da böyle dediğimizi yapacak, diyeceğimiz şeyleri derken rahat olabileceğimiz birisi olsa daha iyi olur. Olmazsa onları tercih ederiz.

“NAZİF BEY’İ DE SIKI TUTMAK LAZIM”

- Başüstüne efendim. Bir de efendim bu Mehmet Nazif Bey’in büyük bir işi vardı. Çinliler alacak gibiydi. Sonra başka iki işi onlara vermiş. O iş için dışişleri bakanı tekrar davet etti, “Bayram sonrası gelseniz” dedi, “Bu işi alabiliceğiz” dedi. O konuda nasıl yapalım? Gidelim mi Nazif Bey’le tekrar?
- Fethullah Gülen: Olabilir. Nazif Bey’i de sıkı tutmak lazım.
- Başüstüne efendim. Görüştük hacca gitmeden. Bir de efendim Twitter’da TUSKON’la alakalı bir kampanya yapıyorlar. Müspet gibi görünüyor ama farklı bir siyasi içerikten atıyorlar mesajları. Kapatılmayla ilgili malum gündem şeyleri söylüyorlar. O konuda müspet bir mail atıp, onun gündemimizde olmadığını, ülkemize hizmete devam ettiğimizi falan söyleyip... Çünkü yanlış insanları heyecanlandırır tarzları var. Böyle bir şey yapsak müsaade ederseniz.
- Fethullah Gülen: Kapatma ne?
- Daha önce bir Önder Bey Malatya mahreçli bazı haberleri geçmişti. İşte dershanelere karşılık TUSKON’un kapatılması gibi haberler geçtiler. Üzerinde durmadık o zaman.
- Fethullah Gülen: Onların elinde mi öyle bir şey yapmak?
- Yani mümkün değil efendim bu. Sivil toplum kuruluşu. Denetlerler. En fazla kamu yararımızı almaya çalışırlar elimizden ama kendi kayıtlı teşekkür ve takdirleri var. Her şeyi de bakanlıklarla müştereken yapıyoruz. Yani gayrıcebri bir şey olmazsa herhangi bir şey olmaz efendim.
- Fethullah Gülen: O zaman o yapmak istediğiniz şeyi yapın inşallah.
- Başüstüne efendim

“Habertürk Gazetesi’nde Gülen aleyhine hiçbir şey çıkamaz”

Fethullah Gülen’in telefon görüşmelerinde, Gülen Cemaati yetkililerinin, Habertürk Televizyonu ve Habertürk Gazetesi’nin sahibi Ciner Holding Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Ciner’e baskı yaptıkları açıkça görülüyor.

Gülen’in, 1 Kasım 2013 tarihinde Gülen Cemaati yetkilisiyle yaptığı görüşme şöyle:

- Ali Sabancı’yla beraberdim dün Hocam. Çok Selamları var. Sağlığınızı sıhhatinizi sordu. En çok da o arayıp sordu bu süreçte. Ceyda Hanım bir mektup verdi. O da o şekilde telefonla olmayabilir dedi. Turgay Ciner Bey’e uğradık bugün. Hasan beyle bir köşe yazarının menfi yazı yazma durumu vardı. Onu öğrenmiştik. Kendisini aradık. Bizzat devreye girdi. “Bu gazetede aleyhinize hiçbir şey çıkamaz” dedi. “Hepsi bunların hizmet müessesesi” dedi. Büyüğümüzün (Fethullah Gülen) aleyhine de ben burda bir şey çıkartmam dedi. Öyle güzel bir görüşme geçti efendim kendisiyle.
- Fethullah Gülen: Çok iyi. Allah Razı olsun
- Bu dostlarımıza Uganda’dan ananas falan gelmiş. İşte efendim onlara göndermiştim. Bugün teşekkür mektubu yazmış o Koç. Adamı da aradım. Yardımcısıyla görüştük. Bu iftar meselesini de orada tekrar görüşürken Mustafa (Koç) Bey’in Adnan Bey Polat’ın aramasından rahatsızlık duyduğunu ifade etti efendim. Ben Süleyman abiyle de paylaştım bunu, söyledim kendisine. “Herhangi bir şey olursa ben görüştüreyim, Federasyon Başkanı’nı da tanıştırdık zaten” dedim. “Siz arada kalacak olursanız bizim üstümüze atın en azından. Siz kötü olmayın Adnan Bey’le” dedim. Böyle bir şey çıktı ortaya hocam.
- Fethullah Gülen: Meseleyi çözün bence. Yumuşakça inşallah.
- Bir de efendim rafineri meselesini ben şeye götürmedim. Koç’a. Fatih Baltacı Bey o ortağı olan iki ayrı ülkedekilerle görüştü. İlgilenmiyorlar. Akın İpek Bey’e söyledim. O da ilgilenmiyor. Bu ayın 8’inde de müracaat etmek için son tarihi. Onlara bildirelim mi bunu Koç’a . Başka bir alternatif gelmedi aklımıza.
- Fethullah Gülen: Evet olabilir bence de. Gönüllerinize girmiş olursunuz.
- Başüstüne hocam.
- Hürmet Ederim. Allah’a afiyetler versin inşallah

"HÜSEYİN GÜLERCE ÖNEMLİ DEĞİL"MİŞ!

Gülen Cemaati yetkililerinin telefon görüşmelerinde, kirli 17 Aralık operasyonuna verdikleri desteğin ardından vatandaşların Bank Asya’dan paraları çekmesi konusu da gündeme gelmiş. Gülen Cemaati yetkilileri, Bank Asya’ya para yatırılması için talimatlarda bulunuyor ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nda (BDDK) adamlarının olduklarını ifade ediliyor. Ayrıca Hüseyin Gülerce'nin yazısının önemi olmadığını Fethullah Gülen tarafından beyan ediliyor

Bir başka görüşmede ise Gülen, Bank Asya’nın kurtarılması için ne gerekiyorsa hemen yapılmasını istiyor. O görüşme ise şöyle:

- Aloo
- Fethullah Gülen: Efendim
- Efendim hürmet ederim. Bu Ali Bey’in iş yeriyle alakalı bu büyük müşterilerden bir kaç tanesi almış yani almış şeylerini. Tabii o bayağı büyük. Bunlar içerisinde henüz belli olmayan THY var bir de banka var. O da alırsa biraz zorlanacak gibi görünüyor. Acaba biz bu arkadaşlarla beraber olacağız birazdan onlarla böyle usturubuyla görüşsek böyle önde gelen olanları 2001’de olduğu gibi şeylerini yatırmalarını istesek uygun olur mu?
- Fethullah Gülen: Ben size demiştim, o elinizdeki şeyler olmuyor mu?
- Onlar küçük kalıyor efendim.
- Fethullah Gülen: Öyle mi?
- Evet. Yani bu büyük. Bayağı büyük. Böyle yani bayağı bir arkadaşların da paniğe maniğe sevketmeden külli şeyin olması ancak o şeyleri kapatabilir.
- Fethullah Gülen: Var mı? Yolu var mı onun?
- İşte efendim şu anda bazıları mesela şimdi ihtiyaçtır deyip kendileri aramış. Ama biz bunu aşarız diye bir hafta içerisinde şey olmuş ama fakat şu andaki görüntü THY ne yapacak belli değil? Büyük. 300 küsur. Bir de o bankanın 300 küsur. Öyle büyük toplu şey yaparlarsa o şeymiş. Yapma ihtimalleri çok yüksek şu anda. Çekme ihtimalleri.
- Fethullah Gülen: Ne yapılabilir?
- Efendim arkadaşlarla görüşerek, arkadaşlar bu yakın çevrelerin yani şeylerini oraya 2001’de olduğu gibi yatıracaklar.
- Fethullah Gülen: Mümkün mü o?
- İşte o daha önceden malumalleri yapmıştık zatıalinizin tensibiyle 2001’de.
- Fethullah Gülen: Yapın. Yapın. Hiç ahesteler hissetmeden çarçabuk hemen yapın. Çarçabuk.
- Başüstüne efendim. Bir de efendim bugünkü şeyle alakalı, bugünkü Hüseyin Gülerce’nin yazısı o sulh mü o zatıalinizin bilgisi dahilinde mi yoksa kendiğilinden mi yazdığı bir şey?
- Fethullah Gülen: Hatırlayamadım. Nedir O?
- Efendim 3 şart koşuyor. 1. yolsuzlukların üzerine gidilsin diyor. Yani paralel yapı varsa onları tasfiye edebilir. 2. Dedikodu gıybet etmeyelim. Bu bütün ülkeyi rahatsız ediyor. Sulh yolunu teklif ediyor.
- Fethullah Gülen: Önemli değil.
- Başüstüne
- Fethullah Gülen: Haberim yok. Siz şimdi o meseleyi halledin. O meseleyi halledin.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23