• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Geliştirdikleri makineyle hastane maske üretimine başladı

Yeniakit Publisher
2020-03-31 16:33:37 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Geliştirdikleri makineyle hastane maske üretimine başladı

Çorum’un İskilip ilçesinde bir grup vatandaş bir araya gelerek maske üretimi yapan makine geliştirdi.

Çorum’un İskilip ilçesinde bir grup vatandaş bir araya gelerek maske üretimi yapan makine geliştirdi. Makinenin hastaneye bağışlanmasıyla İskilip Devlet Hastanesi’ne maske üretimine başlandı.

İskilip Kültür Turizm Derneği (İSDAK) tarafından tasarlanan makineyle saate 180 adet tek kullanımlık maske yapılıyor. Yerli imkanlarla geliştirilen makine üzerinde yapılacak yeni tasarımla önümüzdeki günlerde üretim sayısının saatte 360 maskeye çıkması planlanıyor.

İSDAK Başkanı Hasan Güçlü, dünyayı etkisi altına alan Korona virüsle mücadele kapsamında ülkemizin, devletimizin ve sağlıkçıların yanında olduklarını göstermek istediklerini söyledi.

Bunun için İSDAK olarak ne yapabiliriz diye düşünürken, en önemli konulardan bir tanesinin maske ihtiyacı olabileceğini gördüklerini dile getiren Güçlü, "Daha sonra bu ihtiyacı karşılayabilmek için amatör bir ruhla tek kullanımlık maske üretimi makinası tasarladık. Makinanın ARGE çalışmasını 1 hafta gibi kısa bir sürede tamamlamayı başararak saatte 180 adet üretim yapabilen bu makinayı geliştirdik. Bu süreçte, İskilip sanayi esnaflarımızın da desteklerini gördük. Bu çalışmamızda bizlere desteklerini esirgemeyen Hasan Tahtacı, Fatih Palacık ve Utkum Ahşap atölyesine teşekkürlerimi iletmek isterim. Bu süreçte yine desteklerini esirgemeyen İskilip Halk Eğitim müdürümüz Ahmet Faruk İmal’e ayrıca teşekkür ederim” dedi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23