• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Emlak vergisi ne zaman ödenecek? 2020 emlak vergisi ödemeleri

Yeniakit Publisher
2020-02-26 17:05:00 - 2020-02-26 17:08:40
Emlak vergisi ne zaman ödenecek? 2020 emlak vergisi ödemeleri

Taşınmaz mala sahip olan vatandaşlar, 2020 yılının başlamasıyla emlak vergisi ödemeleri ile ilgili detayları araştırmaya başladı. Belediyeler tarafından tahsil edilen emlak vergisi, taksitli ya da tek seferde belirlenen tarihlere de ödenebiliyor. Peki, Emlak vergisi ne zaman ödenecek? 2020 emlak vergisi ödemeleri ne zaman? İşte emlak vergisi ödeme tarihlerine ilişkin haberin detayları...

Taşınmaz mala sahip olan vatandaşlar, 2020 yılının başlamasıyla emlak vergisi ödemeleri ile ilgili detayları araştırmaya başladı. Belediyeler tarafından tahsil edilen emlak vergisi, taksitli ya da tek seferde belirlenen tarihlere de ödenebiliyor. Peki, Emlak vergisi ne zaman ödenecek? 2020 emlak vergisi ödemeleri ne zaman? Detaylar haberimizde...

Emlak vergisi ne zaman ödenecek?

Her yıl düzenli olarak belediyeler tarafından tahsil edilen emlak vergisi, tek seferde ödenebileceği gibi iki taksite de bölünebiliyor. Ödeme yapılırken, belediyelerden tahsis edilen beyanname dolduruluyor.

Emlak vergisi, düzenli olarak belediyeler tarafından tahsil ediliyor. Emlak vergisi, tek seferde ödenebileceği gibi iki taksite de bölünebilir. İlk taksitlendirme mart, nisan ve mayıs aylarında; ikinci taksitlendirme ise kasım ayında yapılıyor.

Emlak vergisi nasıl ödenir?

Ödeme ile ilgili olarak belediyelerden tahsis edilen beyanname doldurulur. Bunun yanında beyanname için başvurulurken tapu, nüfus cüzdanı ve eğer söz konusu bina ise kullanma izninin fotokopilerinin hazır bulundurulması gerekir. Beyanname için meskenin bulunduğu adres ile mükellefin ikamet adresi ve vergi numarası bildirilmelidir. Ödemeler, taşınmazın bağlı olduğu belediyelere ya da havale ile belediyelerin banka hesaplarına yapılabilir. Bunların dışında artık internetten ödeme yapmak da mümkündür.


ÖNE ÇIKAN VİDEO

Kimler emlak vergisinden muaftır?

Emlak vergisinde taşınmaz malın tapusuna sahip olanlar mükelleftir ve buna bağlı olarak dolaysız vergi türleri arasında yer alır. Bunun yanında birden fazla konuta sahip olmamak, aylık geliri dışında başka bir geliri bulunmamak gibi belli şartlara bağlı olarak emekliler, ev hanımları, işsizler ve engelliler emlak vergisinden muaftırlar.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23