• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Çanakkale kahramanlarının mezarları kırmızı beyaza büründü

Yeniakit Publisher
2020-03-15 14:13:00 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Çanakkale kahramanlarının mezarları kırmızı beyaza büründü

Eşsiz kahramanlıklarıyla isimlerini tarihe yazdıran, "Çanakkale geçilmez" destanının kahramanlarının Gelibolu Yarımadası'ndaki mezarları, binlerce şakayıkla Türk bayrağının renkleri olan kırmızı beyaza büründü.

Çanakkale kahramanlarının mezarları 11 bin şakayıkla kırmızı beyaza büründü

Eşsiz kahramanlıklarıyla isimlerini tarihe yazdıran, "Çanakkale geçilmez" destanının kahramanlarının Gelibolu Yarımadası'ndaki mezarları, binlerce şakayıkla Türk bayrağının renkleri olan kırmızı beyaza büründü. Şehitler Abidesi bölgesinde, Çanakkale Savaşları Tarihi Alan Başkanlığınca çevre ve yeşillendirme çalışmaları kapsamında şehit mezarlarının bakımları da titizlikle yapılıyor. Peyzaj ekibi bünyesindeki bahçıvanlar, Türkiye'nin çeşitli illerinden getirilen 11 bin kırmızı beyaz şakayığı tek tek şehit mezarlıklarına dikti. ( Sergen Sezgin - Anadolu Ajansı ) 

Vatan ve millet sevgisinin sembolleştiği, ülkenin her köşesinden gelen gençlerin kutsal saydığı değerler için canını feda ederek destan yazdığı yarımadadaki şehitliklerde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 105'inci yılı hazırlıkları sürüyor.

Şehitler Abidesi bölgesinde, Çanakkale Savaşları Tarihi Alan Başkanlığınca çevre ve yeşillendirme çalışmaları kapsamında şehit mezarlarının bakımları da titizlikle yapılıyor. Peyzaj ekibi bünyesindeki bahçıvanlar, Türkiye'nin çeşitli illerinden getirilen 11 bin kırmızı beyaz şakayığı tek tek şehit mezarlıklarına dikti.

Anma törenlerine sayılı günler kala bölgeyi ziyaret eden vatandaşlar, Türk bayrağının renklerine bürünen şehit mezarlığında duygusal anlar yaşadı.

"Şehitlikleri kırmızı beyaz görünce çok mutlu olduk"

Şehitlikleri ziyaret eden öğretmen Ceyda Ünlü, AA muhabirine, her sene olduğu gibi vatandaşlık vazifesini yerine getirmek için Bursa'dan kızıyla geldiğini söyledi.

Ünlü, şöyle konuştu:

"Şehitlikleri kırmızı beyaz görünce çok mutlu olduk. Burada ciddi bir emek var. Çiçekler renkleriyle farklı bir anlam katmış. Burada olmaktan çok mutluyuz. Kızımın da bu duyguyu yaşaması mutlu etti."

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23