• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Borsalarda corona bereketsizliği

Yeniakit Publisher
2020-03-08 11:19:00 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Borsalarda corona bereketsizliği

Covid-19’un dünya geneline yayılması altına talebi artırdı. Talebe uyumlu olarak altının ons fiyatı bin 674 doları, gram fiyatı 327 lirayı geçti.

Dünyaya korku salan yeni tip Corona virüsü (Covid-19), dev fonların ve firmaların yatırım iştahını kaçırıyor. Bu durum küresel piyasaları sarsıyor.

Kan kaybı durdurulamıyor

Şu sıralar Asya borsaları sürekli kan kaybediyor. Hong Kong (Hang Seng Index), Şanghay (Shanghai Composite), Tokyo (TOPIX) ve Seul (KRX) borsalarında gel gitler söz konusu.

Piyasalar dalgalı

Avrupa’da da piyasalar dalgalı görünüm arz ediyor. Zira Covid-19’un Almanya, Fransa, İngiltere ve İtalya’da yol açtığı panik yatırımcıların güvenli liman arayışlarını artırıyor. Haliyle Londra (FTSE), Paris (Euronext Paris) ve Frankfurt (DAX) borsaları inişli çıkışlı bir grafik çiziyor.

Corona virüsü ABD borsalarını da olumsuz etkiliyor. Salgınla ilgili haberlere dikkat kesilen piyasalarda tedirginlik hâkim. Bu nedenle Dow 30, S&P 500 ve Nasdaq 100 zaman zaman satıcılı eğilim ortaya koyuyor.

Bist de düşüş

Borsa İstanbul (BİST) 100 Endeksi ise Covid-19 kaygılarından ötürü haftayı yüzde 1.98 düşüşle 109 bin 600 puandan tamamladı. Rusya’dan gelen olumlu açıklamalar düşüşü önlemeye yetmedi.
Yeni Akit Gazetesi

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23