• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Başkentte koronavirüs tedbirleri

Yeniakit Publisher
2020-03-31 14:23:36 -
Başkentte koronavirüs tedbirleri

Emniyet ve belediye ekiplerince, Samsun ve Kırıkkale'den gelen ve şehre giriş yapmak isteyen araçlara yönelik oluşturulan kontrol noktasında sürücü ve yolcuların ateşleri ölçülüyor, araçlar dezenfekte ediliyor

ANKARA (AA) - Başkent girişlerinde oluşturulan kontrol noktasında araçlara ve yolculara yönelik yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri uygulanıyor.

Ankara Emniyet Müdürlüğü ve Mamak Belediyesi ekiplerince, Samsun ve Kırıkkale'den gelen araçların şehre girişleri, Mamak Köprüsü civarında kurulan uygulama noktasından kontrollü şekilde sağlanıyor.

Emniyet birimlerince, şehirler arası seyahat izin belgesi ve diğer kontrolleri yapılan araçlar, Mamak Belediyesince oluşturulan 5 metre uzunluğundaki dezenfeksiyon tünelinde solüsyon buharıyla dezenfekte ediliyor. Araç sürücüleri ve yolcular ise Sağlık Bakanlığının 14 kuralı hakkında bilgilendiriliyor.

Şehre giriş yapan araçları tek tek durdurarak sürücü ve yolcuların vücut ısılarını ölçen ekipler, koronavirüs belirtisi görülenleri sağlık birimlerine yönlendiriliyor. Herhangi bir belirtisi olmayanların ise geçişlerine izin veriliyor.

Öte yandan dezenfeksiyon tünelinin ikincisinin, ilerleyen günlerde Mamak Belediyesi hizmet binasının önüne kurulacağı belirtildi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23