• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

1 ayda 110 milyon liralık uyuşturucu imha edildi

Yeniakit Publisher
2013-07-03 23:13:00 - 2013-07-03 21:13:34
1 ayda 110 milyon liralık uyuşturucu imha edildi

Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, “1 ayda yapılan müdahalelerde 110 milyon lira değerindeki uyuşturucu imha edildi. Bu bir rant işi. Bu işten para kazananlar var, bırakmak istemiyorlar” dedi.

DİYARBAKIR
Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, çözüm süreciyle kırda, kasabada artık herkesin rahat olduğunu belirterek, daha önce birinci önceliği terörle mücadele olan güvenlik güçlerinin hırsızlık, kapkaç, uyuşturucuyla mücadele gibi faaliyetlere yöneldiğini ve son 1 ayda 110 milyon lira değerinde uyuşturucu ele geçirildiğini bildirdi. Güneydoğu’da toplumun nabzını tutan akademisyenler ise vatandaşların, kullanımı giderek artan uyuşturucuya karşı mücadele edilmesini istediklerini dile getiriyor.               
Vali Kıraç, yaptığı açıklamada; yaklaşık 1 aydır Diyarbakır’da olduğunu, esnafı ziyaret ettiğini, mahallelere, camilere, toplu merkezlere gittiğini belirterek, vatandaşla görüştüğünde kendisine ulaştırılan en önemli sorunun uyuşturucu konusu olduğunu belirtti.               
Diyarbakır’daki sivil toplum kuruluşlarının gündeminde de uyuşturucunun bulunduğunu, uyuşturucuyla, fuhuşla ve hırsızlıkla mücadele konusunda her kesimden tepki ve talep aldığını dile getiren Kıraç, dolayısıyla bu konu üzerinde durduklarını bildirdi.               
Özellikle esrarın hammadesi olan hintkenevirinin bölgede çok yaygın bir şekilde tespit edildiğini, şehir merkezindeki Hevsel bahçelerinde yaklaşık 400 bin kök hintkeneviri ele geçirildiğini aktaran Kıraç; Lice, Hazro ve Kulp üçgeninde 5.5 milyon kök hintkenevirinin imha edildiğini hatırlattı.               
Kıraç, 1 ayda yapılan müdahalelerde 110 milyon lira değerindeki uyuşturucunun imha edildiğini ifade ederek, şöyle dedi:               
“Bu bir rant işi. Bu işten para kazananlar var, bırakmak istemiyorlar. Bu rantın peşinde olanların, bazı istenmeyen tabloları ortaya çıkarma gayretinde olmalarını çok doğal görüyoruz. Bir yanlış görüyoruz, o yanlışa müdahale etmek zorundayız. Duyarlı ve dikkatli olmak lazım. Bölge halkının bu tür operasyonları durdurmaya yönelik girişimlere vesile olmamaları lazım. Vatandaşlarımız sağduyulu olsunlar. Ülkemizin ve çocuklarımızın geleceğini karartacak bu tür faaliyetlere mutlaka müdahale etmemiz lazım. Ama bu müdahaleyi halkımızın desteğiyle yapmamız lazım. Buna kimse duyarsız kalmasın. Gördükleri yanlışlıkları bize intikal ettirsinler. Kendileri müdahale etsinler, yazıktır, günahtır. Ülkemizin geleceğini karartan bu kötü gidişatı mutlaka durdurmamız lazım.”               
Son günlerde uyuşturucu operasyonlarını durdurmak için büyük bir gayretin olduğunu belirten Kıraç, “O bölgede yapılan bu tür operasyonlar, bu gösteriler olunca operasyonlar durdu. İnsanları bu tablo içinde farklı bir boyuta sürüklemek istemedik. Tabii ki şu an özellikle Lice hadiseleriyle ilgili hem mülkiye, hem jandarma müfettişlerimiz çalışmalarını sürdürüyor. O raporları da görelim, ona göre ek tedbirler gerekirse alacağız. Ama mahiyeti itibariyle böyle bir kara tablonun gidişatını durdurmaya dönük bir provokasyon ihtimalinin yüksek olduğunu ilk bakışta söyleyebiliriz” diye konuştu.     
ÇÖZÜM SÜRECİ
Çözüm süreciyle kırda, kasabada herkesin rahat olduğunu, güvenlik güçlerinin hırsızlık, kapkaç, uyuşturucuyla mücadele gibi faaliyetlere yöneldiğine dikkati çeken Kıraç, terörün olmadığı bir ortamda normal bir şehir halkının refah seviyesini artırıcı ek tedbirlere ağırlık verildiğini, ama terörün olduğu dönemde güvenlik güçlerinin birinci önceliğinin terörle mücadele olduğunu vurguladı.               
“Çok şükür çözüm süreci son 6 ayda bölgede büyük bir rahatlık getirdi. Yerli yabancı ziyaretçiler geliyor. İşadamları Diyarbakır’da yatırım yapmak için yer talebinde bulunuyor. Turist geliyor, şehir canlı, mekanlar insanlarla dolup taşıyor. Herkesin sağduyuyla bu süreci sonuna kadar götürmesi lazım” diyen Kıraç, bölge insanının barışa, huzura, güvene, ihtiyacının bulunduğunu anlattı.
ULUSLARARASI BİR AĞ
Uyuşturucu konusunun tek boyutlu bir girişim değil, uluslararası bir organizasyon olduğunu, değişik ülkelerde uzantısının bulunduğunu aktaran Kıraç, uyuşturucuyla mücadelenin tek bir ülkenin işi değil, bütün ülkelerin ortak sorumluluğu olduğunu dile getirdi.  
 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23