• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
5
Yeniakit Publisher
Gazze’de çocuklar yatak olmadan çadırlarda uyuyor! UNICEF: Kış koşulları hayati tehlike!

Haber Merkezi Giriş Tarihi:
Gazze’de çocuklar yatak olmadan çadırlarda uyuyor! UNICEF: Kış koşulları hayati tehlike!

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Sözcüsü Pires, Gazze'deki çocukların yatak olmadan sular altındaki çadırlarda uyuduğunu belirterek, Gazze’deki ağır kış koşullarının çocuklar için hayati risk oluşturduğunu belirterek yardım koridorlarının artırılması çağrısını yineledi.

#1
Foto - Gazze’de çocuklar yatak olmadan çadırlarda uyuyor! UNICEF: Kış koşulları hayati tehlike!

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Sözcüsü Ricardo Pires, Gazze’deki ağır kış koşullarının çocuklar için hayati risk oluşturduğunu belirterek yardım koridorlarının artırılması çağrısını yineledi. BM Cenevre Ofisi’nde düzenlenen haftalık basın toplantısında konuşan Pires, binlerce yerinden edilmiş ailenin yoğun yağışlar ve seller nedeniyle sular altında kalan çadırlarda yaşam mücadelesi verdiğini söyledi.

#2
Foto - Gazze’de çocuklar yatak olmadan çadırlarda uyuyor! UNICEF: Kış koşulları hayati tehlike!

BM Güvenlik Konseyi’nde kabul edilen, Gazze’de Barış Kurulu’nun kurulmasını ve Uluslararası İstikrar Gücü’nün görev yapmasını öngören ABD tasarısına da değinen Pires, “Barış planlarının durumu iyileştireceği konusunda iyimseriz ancak sahadaki çocuklar için gerçekler çok trajik.” değerlendirmesinde bulundu. Çocukların çoğunun kuru giysi ve yatak olmadan, düşük bağışıklıkla ve yeterli beslenmeden yoksun şekilde soğuk çadırlarda uyuduğunu vurgulayan Pires, “Bu insanların çoğu son iki yılda defalarca yerinden edildi, her şeylerini kaybetti. Çocuklar saldırılar nedeniyle travma geçirmiş durumda ve şimdi de sellerle mücadele ediyor.” dedi. Kış mevsiminin Gazze’de şartları son derece tehlikeli hale getirdiğinin altını çizen Pires, hipotermi, solunum yolu enfeksiyonları ve ölüm riskinin arttığını kaydetti. Battaniye, sıcak giysi ve ilacın bölgedeki en acil ihtiyaçlar arasında olduğunu belirten Pires, sellerden etkilenen kişi sayısının tam olarak belirlenemediğini söyledi.

#3
Foto - Gazze’de çocuklar yatak olmadan çadırlarda uyuyor! UNICEF: Kış koşulları hayati tehlike!

Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (UNOCHA) Sözcüsü Jens Laerke ise Güvenlik Konseyi’nde kabul edilen kararın uygulamaya dönük detaylarının henüz netleşmediğini belirterek, “Hâlâ varsayımsal aşamadayız. Kararın daha somut hale gelmesi gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

#4
Foto - Gazze’de çocuklar yatak olmadan çadırlarda uyuyor! UNICEF: Kış koşulları hayati tehlike!

BM yetkilileri, tüm taraflara Gazze’de insani yardım erişiminin kesintisiz sağlanması için acil adımlar atılması UNICEF ve UNOCHA, Gazze’de şiddetli yağışlar nedeniyle çadırlarda yaşayan çocukların kuru giysi ve yatak olmadan soğukla mücadele ettiğini belirterek insani yardım erişiminin acilen artırılması çağrısında bulundu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23