• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ahmet Maranki
Ahmet Maranki
Stratrajik Oyunlar
TÜM YAZILARI

Ortadoğu tartışmaları... Türkiye’de ve dünyada neler oluyor?

26 Eylül 2017
A


Ahmet Maranki İletişim: [email protected]

Evet değerli dostlar delinin biri Kuzey Irak’ta kuyuya referandum taşı atmış! Herkes onu çıkaracağım diye uğraşıyor!

Ben bugün o kategoride yer almadan size bazı acı gerçekleri göstermek istiyorum! Dünya neredeydi nereye gidiyor? Biz nelerle meşgulüz! Ne yapıyoruz! Şöyle bir oturup Allah’ın emri olan tefekkür edin (efela takıl’un)! Akıl edin, düşünün araştırından, neden akıl etmezsinizden... Birkaç örnek vermek istiyorum!

Yazımı okuduğunuz gün ben yurtdışında Romanya’da dünyanın en büyük ve başarılı on üniversitesinden biri olan Bükreş Üniversitesi Carol Davila Tıp fakültesi’n de, kızımın mezuniyet töreninde onun diplomasını takdim edeceğim. Avrupa Birliği diploması aldığı gibi tamamlayıcı tıpta da eğitim almış bir doktor adayı! Ancak Avrupa Birliği diploması olmasına rağmen yani bütün Avrupa ülkelerinde uzak batıda, doğuda geçerli. Sadece Türkiye’de geçerli değil, diplomanın geçerli olması için imtihana girmesi lazım! Onun içinde bir yıl beklemesi lazım vs. vs!

Şirketlerimizin başında bir Doktor Maranki olsun, gerçek Türk doktoru hani bize diyorlar ya bu tıp doktoru değil! Bir günden bugüne kadar tıp doktoruyum diye ağzımdan çıktığını ne Allah duydu ne kullar... Ama kızım dedi ki baba ben Avrupa’ya davet aldım! Üniversiteyi dereceyle bitirdiği için üniversitede hocalığını yaptığı Alman profesörler ihtisası için hem de doktor maaşıyla beraber kendisini Almanya davet ettiler !!

Söyleyecek söz bulamadım. Hani diyorlar ya beyin göçü oluyor, işte sebeplerinden biri bizim milli eğitimimiz var ya!

Bir de dünyanın en başarılı üniversiteleri bizde ya!

Kelin başına bir merhem! Bir tane ağrı kesici, bir tane sekiz Türkiye barkodlu ilaç dahi patentleyemeyen üniversitelerimiz, bilim adamlarımız hepsi bir yarışta!

Para, para, para!...

Şehir hastaneleri bunun örneği değil mi? İşte bir de OECD ülkelerinde dünyada ilaç tüketen en birinci ülke değil miyiz? Türkiye’miz de dünyanın en yaşanılacak ülkesi olduğu halde tabi ve bozulmamış 100 kişinin 98’i ilaç kullanmıyor mu?

Ey benim necip milletim hâlâ mı düşünmez misiniz? Hâlâ mı akıl etmez misiniz? Büyük bir oyunu hâlâ mı anlamıyorsunuz? Bu ülkede gıda terörü ve ilaç sağlık terörü var!

O gâvur dediklerimiz; yarım günde Irak’a giriyor bir gün de ülkeyi istila ediyor, bir yılda on binlerce tank, top, silah, otomobil, üretiyor. Üretiyor üretiyor sonra da bize Gümrük Birliğini alarak bütün mallarının eskiyen modellerini ülkemize satıyor. Bugüne kadar hep böyle gelmişti!!!

Biz yurtdışında okutulan çocuklarımıza da ülkene hizmet et diyeceğimiz yerde; biz doktor olması için bir yıl içinde 2 imtihan için talebeyi bekletiyoruz?

Neden mi efendim müfredat hazretleri böyle emrediyor!!!

Kim yazmış bunu? Yerleşik düzenin cumhuriyeti kurarkenki ve Türkiye’de düzeni bozulmasını istemeyen gizli eller...?

Sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın tabii ki dış meseleler, iç meseleler var ama benim bildiğim kadarıyla Türkiye’nin sağlık sahasında yapılan çalışmalar, şehir hastaneleri, doktorlar ve sağlık çalışanlarıyla ilgili çok alakalı ve ciddi çalışmalar yapılıyor. Ülkemiz de sağlıkta çağ atlatmayı hedefliyor!
Milas’ta Sağlık Bakanlığındaki bilim kurulları büyük bir faaliyet içinde!

Bir de böyle olmasaydı vay haline!!!

Bir daha ki yazımda Türkiye’de bilimin yeri ne sizlerle paylaşacağım!

Not: Bu yazıyı yurtdışında yaklaşık Türkiye Cumhuriyeti devleti adına Birleşmiş Milletler’de program hazırlayan, 15 yıl üniversiteler temsilciliği yapan yurtdışında tıp ve diğer sahada eğitim almış soydaşlarımızın ve yabancıların yoğun talepleri üzerine sizlerle paylaşıyorum!

WhatsApp bilgi hattı: 0530 200 00 96

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23