• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Zekeriya Say
Zekeriya Say
TÜM YAZILARI

Peki, senin geçmişini kim silecek Babacan?

19 Mayıs 2022
A


Zekeriya Say İletişim: [email protected]

Ali Babacan, henüz çiçeği burnunda bir bakan iken FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’e bağlı Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı tarafından düzenlenen ‘Abant Toplantıları’na katıldı.

Abdullah Gül, Hüseyin Çelik, Mehmet Aydın, Cemil Çiçek, Ali Coşkun ve Bülent Arınç’ın ardından bu toplantıya katılan 7. isim oldu. 

Bu isimler hakkında o dönem espri adı altında “Abant Kabinesi”  yorumları yapıldı.

Ertesi yıl Babacan,  bu kez 19-20 Nisan 2004 tarihlerinde ABD’nin başkenti Washington’da düzenlenen Abant Platformu Toplantısı’nın ikinci gününe katılarak açılış konuşması yaptı.

2005’te ise gittiği Avustralya’da, Fetullah Gülen’e ait olduğu bilindiği halde Şule Koleji’ni ziyaret etti.

2006’da, tamamen İngilizce basılan ve Abdullah Gül, Fetullah Gülen, Elif Şafak, Morton Abramowitz  ile Cem Özdemir gibi isimlerin makale ve demeçlerinin yer aldığı ‘Why Turkey?’ (Niçin Türkiye?) başlıklı kitapta kendine yer buldu.

2008’de, Washington’daki Rumi Forum’a katılarak kurdele kesti. 

Aynı yıl, FETÖ’cü  işadamlarının kurduğu TUSKON’un Washington temsilciliğinde bir konuşma yapması..

Dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile FETÖ’cü Türk Kültür Merkezi’nin ‘Turkish Cultural Center- TCC’ düzenlediği iftara katılması..

Erbil’de kurulan Fezalar Işık Üniversitesi’ne mesaj göndermesi..

“Ananas(!)”larıyla ünlü Uganda’daki Turkish Light Academy isimli okulu ziyaret ederek “Fesüphanallah” ve “Şimdi Uzaklarda” şarkılarını dinlemesi..

Ve…

Türkçe olimpiyatları için, “Bütün bu çalışmalara yön veren, ilham kaynağı olan çok değerli Fetullah Gülen Hoca Efendi’ye burada şükranlarımı sunmak istiyorum…” şeklinde mesaj göndermesi ise işin cabası…

Bitti mi? Elbette hayır!

Siyasi yaşamı boyunca yalnızca icraatlarıyla gündeme gelen ve “efendi” bir siyasetçi profili çizen Babacan, aslında hep saman altından su yürüttü.

17-25 Aralık kumpasından sadece 2 ay önce, IMF ve Dünya Bankası’nın toplantılarına katılmak için devlet kesesinden ABD’ye giden Babacan, FETÖ’nün ABD imamı ve Türk Amerikan Birliği (TAA) Başkanı Faruk Taban, Rumi Forum Başkanı Emre Çelik ve Mahmut Yeter gibi isimlerle bir araya gelerek, fotoğraf çektirdi.

17-25 Aralık darbe girişiminde ise, kumpasın odağındaki Halkbank’tan sorumlu ‘Başbakan Yardımcısı’ olduğu halde FETÖ onu es geçti. Çünkü FETÖ’nün yayın organı Zaman’ın, 1 Eylül 2012’de, Türkiye’nin İran’la olan ticaretinde ödemelerin altınla yapıldığını ilk kez duyurmasın ardından sahneye çıkan Babacan, iddialara açıklık getirme bahanesiyle skandalın fitilini ateşlemişti. 23 Kasım 2012’de konuşan Babacan, “Türkiye’nin İran’dan aldığı gazın parasını TL olarak ödediğini, İran’ın da parayı ABD’nin yaptırımları sebebiyle döviz olarak götüremediği için külçe altına çevirdiğini” itiraf ederek, FETÖ’nün kumpasının tam göbeğinde yer almıştı.

Babacan ile FETÖ arasındaki en ilginç tesadüf bana göre tam 17 Aralık 2013 tarihinde yaşandı.. 

Tüm Türkiye o gün, FETÖ’nün emniyet ve yargıdaki haşhaşilerini kullanarak seçilmiş meşru hükümete karşı başlattığı ‘yargı darbesi’ girişimine tanıklık ederken…

Zaman gazetesinde, “Mahut beste çalar: Mustafa Kemal’in neferleri oluruz” başlıklı ve Selçuk Gültaşlı imzalı bir haber yayımlandı…

Haberde,  “Türkiye ile alakadar Avrupalılara ‘en muteber üç Türkiyeli devlet adamı kim?’ diye sorsanız Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan cevaplarını alırsınız” şeklinde, Babacan ve dostlarına yönelik güzelleme ifadesi yer aldı.

Babacan da bu iltifatın boşa olmadığını ispat edercesine, 17-25 Aralık iftirası nedeniyle 4 eski bakanın Yüce Divan’a gönderilmesine ilişkin oylamada katılmasa da, ‘Abant Kabinesi’nden kıymetli büyüğü Bülent Arınç’a vekalet vererek, FETÖ’nün attığı iftiralar yüzünden aynı partide görev yaptığı bakanların yargılanmasını istedi. 

Yetmedi, 17-25 Aralık için de, “Minik bir darbe teşebbüsüydü”  diyerek, iktidarı devirmeye yönelik FETÖ yargı darbesini basitleştirmeye çalıştı.

Babacan’ın ismi ayrıca, FETÖ’nün bankası Bank Asya’nın, Ziraat Bankası tarafından satın alınarak kurtarılmaya çalıştığı iddiasıyla da gündeme geldi. 

Tabii,  15 Temmuz 2016’da ülke FETÖ’cü hainler tarafından işgal edilirken ortalıkta görünmeyen ve yurt dışında olduğu iddia edilen Babacan’ın hangi ülkede olduğu ayrıca bir tartışma konusuydu.

FETÖ’cülerle bu kadar içli dışlı olmasına ve hakkında, “FETÖ’ye bilerek ve isteyerek yardım ettiği” gerekçesiyle soruşturma başlatılmasına rağmen Ali Babacan, 20 Nisan 2020’de, Cumhuriyet gazetesine verdiği röportajda,“Onların bir sürü halkaları var biliyorsunuz, dershaneleri, okulları, sohbet evleri; hiçbirinde bulunmadım” diyerek FETÖ ile hiçbir ilgisinin olmadığını söylemişti.

Şimdi ise Türkiye, tam da Atatürk Havalimanı bahçesine yapılacak olan Millet Bahçesi’nin tartışırken, Babacan yeniden sahneye çıkarak;

FETÖ üyesi olduğu ya da örgütle iltisakı tespit edildiği için görevden uzaklaştırılanları göreve iade edeceklerini söyledi.

Yetmedi!

FETÖ’cülere yasal, mali ve sosyal haklarını geri vereceğini söyledi

Yetmedi!

 Haklarındaki tüm kısıtlamaları kaldıracağını vaat etti.

Yetmedi!

FETÖ’cülerin isimlerinin yer aldığı tüm listeleri kamu kurum ve kuruluşların kayıtlarından sileceğini açıkladı..

Özetle…

Devletin hafızasında, FETÖ’ye dair ne varsa temizleyeceğini iddia etti.

İyi de, demezler mi adama?!

“Sen önce kendi yaptıklarını bizim hafızamızdan bir sil de, sonra FETÖ’cüleri düşünürsün!”

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Vicdan

Ya şaka gibisiniz Ali Babacanı feto ile karalamanız bile elle tutulur bi yanlışı olmadığını gösteriyor, zira feto bahsi açılırsa muhakkak sayın Babacan da hatalarının bedelini ödemelidir fakat Zekeriya bey siz çok daha iyi bilirsiniz ki fetö konusunda savunmaya temize çıkarmaya çalıştığınız arkadaşlardan sıra Babacan a zor gelir.

Hasan

Tamam da o zaman başbakan kimdi. Reis izin vermeyecekte Babacan gidecek.Aklımızla oynama Zekeriyya
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23