• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Merve Kavakçı
Merve Kavakçı
TÜM YAZILARI

Onlar yapınca adalet Türkiye yapınca...

10 Ekim 2017
A


Merve Kavakçı İletişim: [email protected]

ABD yönetiminin Türkiye’nin sabrı taşmışlığına şaşırmasına hayret etmek işten değil. Gerçi onlar da kendilerince haklı olabilirler. Ne de olsa böyle bir Türkiye’ye alışkın değiller. Farklı bir Türkiye var şimdi karşılarında.. Onların alıştığı uluslararası siyasetin alışılagelmiş kurallarınca hep peşlerinden koşan bir Türkiye’dir. Aslında bu Türkiye hikayesinin ötesinde bir şeydir. Hatırlayınız. Çocuklar hele sizler! Şimdilerde kurum kurum kasılan gençler siz de kulak veriniz öğreniniz...çünkü bilmiyorsunuz, maalesef en acısı da bilmediğinizi de bilmiyorsunuz. Bizim büyüdüğümüz Türkiye’de ülke lideri dediğin Amerikan devlet başkanının karşısında süklüm püklüm dururdu. İkinci hesap sorar, birinci hesap verir daha doğrusu hesap veremez haliyle vücut dilini konuştururdu. Bir başkası batının, batının batısı ABD’nin taltifine muhtaçtı ki varolabilsin. Öteki özentinin ötesiydi. Ama özenti, imrenme, iyi olanı alma olsa içimiz yanmaz, hatta iyi olanın nereden geldiğinin bir önemi yok ki, iyi olanı almakta da bir beis yok ama bizdekilerde nerede o sağduyu.....özenirse kolay yoldan «onlar» olmaya özenmekti, yaptıkları hep. En özenilmeyeceğe özenmekti işleri.

Böyle böyle ben diyeyim yıllarca siz deyin onyıllarca milletinin kafasını ite kaka kendilerini meşrulaştırdılar. Oryantalizmin içteki yüzü oldular.. Bu uzun süre zarfında da ABD’ye Avrupa’ya kedinin köpeğin önüne atılacak bir parça et ödülünü bekler misali bakınıp durdular. Onların gözünde meşrulaşmaları paye kazandırdı kendilerine kendilerince. Daha da kabardılar, kurum kurum salındılar. Hem kel hem foduldular. Millete zulmettiler ama o da ayrı bir vechesi durumun...

Şimdi ise farklı bir Türkiye var dünya sahnesinde. S-400 konusunda Türkiye’nin attığı adım başta olmak üzere, 15 Temmuz darbe girişiminin arkasında ABD’yi gösteren okların artık gizlenemez hale gelmiş olması ve şahsiyetli bir Türkiye siyasi iradesi ile karşı karşıya olmaları anlaşılan Amerikan yönetimini çileden çıkardı. Burada Trump faktörü de bir miktar rol oynuyor olabilir diye düşünüyorum. Tanrılaşma sendromuyla muzdarip ABD başkanı içte ve dışta kırıp dökmekte devam ediyor malum. Onun da bir miktar tesiri olduğu düşünülebilir. Her halükarda ABD’nin elinde 249 şehidin kanını taşıyan bir terörist var. Vermiyor. Duymazdan geliyor. Sorgulamıyor bile. Bugün Türkiye’nin elinde o teröristle işbirliği yaptığı iddia edilen -şimdilik- iki kişi var. Sorguluyor.

ABD yapınca daha doğrusu yapmayınca adalet, Türkiye yapınca rövanş oluveriyor öyle mi...

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23