• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
İbrahim Karataş
İbrahim Karataş
TÜM YAZILARI

“Topunuz gelin” deyince topluca geldiler

22 Ocak 2018
A


İbrahim Karataş İletişim: [email protected]

Afrin meselesinde muhatap Amerika olmasına rağmen bilumum Batılı ülkeler Türkiye’ye karşı adeta bir şeytanlaştırma koalisyonu kurdular. Anlaşılıyor ki; Cumhurbaşkanımız “Topunuz gelin” deyince topluca geldiler ve gelirken de silahlı ve silahsız kuvvetlerini (medya, STK, politikacılar vs.) de getirdiler. İnanın, sadece söyledikleri yalanlar için bile böyle bir operasyon gerekliydi. Çünkü yalanlarıyla Türkiye’yi oyalarlarken, bir yandan da güdümlü bir PKK devleti kuruyorlardı. 

Türkiye operasyon yapmasın diye de önceki yalanlarını “sınır gücünü DAEŞ’le mücadele için kurdukları” yalanıyla takviye ettiler. Oysa DAEŞ’in bittiğini kendileri ilan ettiler. O zaman DAEŞ bittiyse YPG ordusunu kurmaya ne gerek var? Tabi çöllerde sakladıkları DAEŞ’i yeniden piyasaya süreceklerse o başka. Militanların nasıl Rakka’dan otobüslerle tahliye edildiğini gördük. 

Açık konuşalım; ABD dürüst davranmıyor. Bir tek asker kaybetmeden Ortadoğu’nun kalbinde kendine bağlı bir uydu devlet kuruyor ve daha devlet kurulmadan üzerinde askeri üsler kurdu. Yarın öbür gün İsrail uçakları da pistin sonu Türk sınırında biten üslerde konuşlanırsa kimse şaşırmasın. Yıllar sonra da PKK devletini nasıl birkaç bin askerle kurduklarını destansı bir şekilde yazarlar. 

Son dönemde gördüğümüz ve göreceğimiz birçok şey terör örgütlerini ve kurulması planlanan devleti meşrulaştırmak için yapılıyor. Batı medyası da talimatla veya gönüllü olarak bu amaca hizmete edecek yayınlar yaparak sincice algı oyunlarına yelteniyor. İstisnasız tüm medya organları Türkiye’nin Kürtlere saldırdığını yazıyor. Hiçbir okuyucu ya da dinleyici savaşın terör örgütlerine karşı yapıldığını anlamayacak. Çünkü medya, saldırının kendi halindeki sivil Kürtlere yapıldığını yazıyor. Daha kötü bir şey söyleyeyim; artık haberlerde bir tek “PKK” ya da “YPG” kelimesi bile geçmeyip yerine Kürtler, Kürt gruplar, Amerika’nın müttefikleri, DAEŞ’le savaşan Kürt grupları ya da Amerikan destekli Kürtler gibi terimler kullanılıyor. Kasıtlı olarak PKK’yı Kürtlermiş gibi göstererek Türkiye’yi sivillere saldırıyormuş gibi göstermeye çalışıyorlar.

Maalesef kara propagandayı binlerce yayın organı üzerinden yaptıkları için başarmaları zor olmuyor. Daha da vahim olan, buna bazı Türk gazetecilerin de destek veriyor olması. Afrin operasyonunu seçim yatırımı olarak görenden tutun, Türkiye’nin blöf yaptığına kadar birçok sorumsuzca yazılar yayınlandı. Hatta Alman televizyonuna konuşan eski bir asker neden Afrin yerine Kandil ve Sincar’a operasyon yapılmadığını soruyordu. Dört bir yanı sarılmış Afrin dururken müdahalesi daha zor yerler önermek… Tam da üst akıllı uzmanlarımıza göre.

Bu meselede Batının yalan yanlış propagandalarına alet olmak terörün meşrulaştırılmasına katkıda bulunmaktır. ABD DAEŞ, terör, Esed rejimi derken Suriye’nin dörtte birini işgal edip PKK/YPG’yi de bekçi olarak başına koydu. Oysa sözde DAEŞ’i insanlık namına yenip barışa hizmet edeceklerdi. Acaba ABD terörü meşrulaştırmayı ve başka bir ülkeyi işgal etmeyi de insanlığa hizmet için mi yapıyor? Aslında insanlığı kendisinden ve dostlarından (İsrail gibi) ibaret biliyorsa bu sorunun cevabı evettir.

Ancak Türkiye kendi insanı ve Suriye’deki Kürt halkı için terörle mücadeleye devam etmelidir ve edecektir de. Terörü besleyen Amerika yerine Türkiye’yi NATO’nun misyonuna zarar vermekle suçlayan ahlaksızların kuru gürültüsü kaale alınırsa, şiddet ve ölüm hayatımızın olağan bir parçası haline gelir. Birilerinin insanlık maskeli çıkar mücadelesi yerine sadece insan hayatının kudsiyetini ve özgürlüğünü amaç edinen bir terörle mücadele elzemdir. Şayet PKK ve YPG gibi örgütler Türkiye için tehdit oluşturmasalardı yine de müdahale etmek gerekirdi. Tıpkı Filistin’e, Arakan’a, Bosna’ya duyarsız kalmadığımız gibi. İnsan olanın kavgası insanlık, gücü vicdanıdır.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23