• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
İbrahim Karataş
İbrahim Karataş
TÜM YAZILARI

Terör de tek millettir

21 Ocak 2019
A


İbrahim Karataş İletişim: [email protected]

Geçtiğimiz haftayı tek meslekleri Türkiye ile savaşmak olan terör örgütlerinin ve destekçilerinin psikolojik savaşıyla geçirdik. Amerika’nın Suriye’yi terk edeceği kesinleşince Menbiç’te bir patlama oldu ve saldırıda 4 Amerikan askeri öldü. Duruma en çok da PKK/YPG sevindi. Ola ki Trump kararından vazgeçer de Amerikalılar kendilerini korumaya devam eder diye düşünüp boynu bükük pozlar verdiler. Gözlerinde birden umut ışıltıları belirdi. 

Neo-con’undan Siyonist’ine tüm çekilme karşıtları ise Amerika’nın çıkmasının ne kadar yanlış olduğunu iddia eden yazılar yazdılar. Diyorlar(dı) ki “IŞİD hâlâ bitmediğine göre Amerika neden çekiliyor?” Soruya cevap vermeden önce; açıkçası Suriye’de küçük bir alana sıkışmış IŞİD’in Menbiç’te saldırı yapması tuhaf geldi. Geçen yıl da bir saldırı yapıp bir Amerikan askerini öldürmüşlerdi ama o da tuhaftı. İnsan ister istemez olayın Amerika’nın aklını çelmek için bir komplo olduğunu düşünüyor. Ayrıca IŞİD’in eylem yapması kendi aleyhinedir. Fakat onlar da Amerika’nın gitmesini istemiyorsa o başka. YPG palavrada daha da ileri gidip, “olayın arkasında Türkiye var” dedi. Bu durumda Türkiye de Amerika’nın gitmesini istemiyordur; ki böyle bir iddia zırvanın daniskasıdır. Zaten ne kendileri inanıyorlar, ne de başkalarını inandırabildiler.

Diyelim ki eylemi gerçekten de IŞİD yaptı ve örgüt daha bitmediğini gösterdi. Peki bunun sorumlusu kim? Amerika, koalisyon ve YPG değil mi IŞİD’le yıllardır savaşan? Bunca militan, asker ve hava gücüne rağmen IŞİD nasıl bitmiyor? Daracık bir bölgeye sıkışmış IŞİD neden yok edilmiyor? Güçleri yetmiyor olamaz. 75 ülke uçak, personel, lojistik destek vs. şeklinde katkıda bulunuyor. Bunlar istese ellerindeki silahlarla dünyayı kırk parçaya bölerler. O zaman niye IŞİD bitmiyor? Bitmediyse bitirseydiniz. Ama bitmesini istemiyorsanız o başka. Ki yaptığınız da tam da bu. Biliyorsunuz ki örgüt biterse kalmak için sebep kalmayacak. 

YPG son saldırıdan ne kadar yarar sağlar, önümüzdeki günlerde göreceğiz. Diğer yandan FETÖ ise basketbolcu şaki(rd)leri Enes Kanter’i televizyon televizyon dolaştırıp mağdur edebiyatı yaptırdı. Kanter’in durumu çenginin mahalle mahalle dolaştırdığı ayı Zarife’ye benziyor. Abileri elinden tutup her medya kuruluşuna götürdü. Diğer FETÖ üyeleri ise sosyal medyada çıkan haberleri yaymakla uğraştı. Amerikalıların bildiği bir basketbolcuyu sirk hayvanı gibi meydana çıkarmanın tek sebebi onun ününden istifade edip Türk hükümetini karalamak ve kendilerini masum göstermek. Ellerinde pek bir propaganda kozu kalmadığı için Kanter’e sarıldılar. FBI charter okullarıyla ilgili soruşturmasını bitirdiğinde Kanter ve diğerlerinin kara propagandaları öyle bir ters tepecek ki, ABD’de bile güvende hissetmeyecekler. 

Görüldüğü gibi terör örgütleri ve hamileri boş durmuyor. Sıkıştıklarında birbirleriyle de paslaşıyorlar ve hayali bir tek millete dönüşüyorlar. Hazır Amerika gibi bir fil bulmuşken ayaklarının altına sığınan çakal misali aslana meydan okuyorlar. Bilmezler ki Amerikan siyasetinde ahlaka yer yoktur. Amerikalılar sadece güçlerini maksimize edecek çıkarları peşinde koşarlar. Suriye’den çekilme ve FETÖ lideri Gülen’in iadesi gibi kararlar Türkiye’yi terör örgütlerine tercih etmeyeceklerini gösteriyor. Suriye’de nasıl ki YPG kullanılıp atıldıysa FETÖ de er ya da geç atılacaktır. Kaldı ki FETÖ geçmişte CIA ile işbirliği yaptı ama YPG gibi Amerikalılar için ölmedi. Dolayısıyla satış kolay olacaktır. 

Şunu da bilmezler ki; Danieller, Davidler, Cohenler ya da Rubinler terör örgütlerini sevdikleri için değil Türkiye’yi sevmedikleri için destek veriyorlar. Ancak onların hainane planları da artık işlemiyor. Trump bile Siyonistlerden bıkmış durumda. Diğer yandan Türkiye de kozlarını iyi oynadı. Eski Türkiye’nin her şeye baş sallayan yöneticileri yok artık. PKK/YPG Esed ya da başkalarına gitmek yerine gelip Türkiye’nin kapısını çalacak. FETÖ üyeleri ise sahte peygamberlerini bırakıp gelip teslim olacaklar. Ya da böyle de devam edebilirler. Korku da az bir ceza değil. 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23