• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
İbrahim Karataş
İbrahim Karataş
TÜM YAZILARI

Joe Biden’la sorun yaşayacağız gibi

25 Ocak 2021
A


İbrahim Karataş İletişim: [email protected]

Amerika’yı artık Joe Biden yönetiyor ve ilk izlenimlere göre onun yönetmesi ne Amerika’nın ne dünyanın ne de Türkiye’nin hayrına olacak. Biden, Demokrat Partili adaylar içerisindeki en zayıf aday olmasına rağmen derin devletin bir hamlesiyle yarışı önde götüren Bernie Sanders’i geçti ve Başkan adayı oldu. Daha doğrusu yapıldı. Sonra şaibeli seçimler oldu ve Trump’ın önde götürdüğü seçimleri son anda kazandı ama kimse inandırıcı bulmadı. Dolayısıyla Biden esrarengiz bir biçimde önce Sanders’i sonra da Trump’ı yendi. Bu iki olayda anahtar cümlenin “önde götüreni esrarengiz bir şekilde yenmek” olduğunu dikkatinize sunarım.

Amerika’daki Trump yanlıları ve ırkçı kesim bu durumdan şikayetçi. An itibariyle olaylar oluyor ve fakat Amerikan medyası bunları yayınlamamayı tercih ediyor. Eğer ki olaylar büyür ve Amerika daha da karışırsa sürpriz olmaz. Hatta olayların büyümesi demek zaten devam eden çatışmaların artık gizlenemediği şeklinde okunabilir. Hani birisi kanser olduğunu öğrendiğinde iş işten geçmiştir ya. İşte öyle bir şey. Doğrusu Amerika’nın karışması Türkiye’nin lehine olacak. Çünkü Biden, mevcut iktidarı sevmiyor ve onu devirmek istediğini geçen yıl bugünlerde söylemişti. Önümüzdeki günlerde Türkiye’nin canını sıkacak kararlar alırlarsa kimse şaşırmasın. Nitekim yeni Dışişleri Bakanı Anthony Blinken CAATSA yaptırımlarını artıracaklarını söylüyor.

Blinken’in de dahil olduğu kabinenin yarısı Yahudi kökenlilerden oluşuyor. Biden’ın tercihine kimse karışamaz ama kabinedekiler kendi halindeki Yahudiler değil (ki onlara sözümüz olmaz), Siyonizmi savunan kişilerden oluşuyor. Bunların Amerika’dan çok İsrail’e tabi oldukları herkesin bildiği bir sırdır. Bu durumda İsrail’le sorun yaşayan bir Türkiye’yi iyi sıhhatte görmek istemeyeceklerini bekleyebiliriz.

Öte yandan; PKK’nın kolu olan YPG’yi meşrulaştırmaya çalışan ve ona Suriye’de devlet kurdurmaya çalışan Brett McGurk da yeniden aktive oldu. Bu zat sözde terör örgütlerini yok etmek için Ortadoğu’da görevli ama örgütler en çok da onun döneminde palazlandı. McGurk olduğu sürece YPG ve PKK ile daha çok sorun yaşayacağımızı söyleyebiliriz. Ayrıca YPG’ye meşruiyet kazandırmak için DEAŞ’ı yeniden hortlatma ihtimali de yabana atılmamalı. 

Görüleceği üzere, ABD’nin başkanı, bakanları ve bürokratları hiç olmadıkları kadar Türkiye karşıtılar. Kongre zaten Yahudi, Ermeni, Rum, PKK ve FETÖ’nün kıskacında. Hal böyleyken Biden ile önümüzdeki dört yılın zor geçeceğini söyleyebiliriz. Belki bu sayede kenetleniriz. Ama içimizden birileri muhakkak ki hükümet gitsin diye Biden muhipliği yapacaktır. Dolayısıyla birliğimizi Amerikalılardan çok içeriden birileri bozmaya çalışacaktır. 

Kim olduklarını hepimiz biliyoruz. Onlar ki Trump görevdeyken sırf Erdoğan’la ilişkileri iyiydi diye ondan nefret ediyorlardı. Trump hakikaten beş para etmez biri. Ancak Türkiye’ye verdiği zarar Biden’ınkinden az olacak gibi görünüyor. Trump bu yüzden tercih edildi ve Biden sırf bu yüzden sevimsiz bulundu. Fakat birilerini Trumpçı olmakla suçlayıp Biden’a ilan-ı aşk edenler için memleket için kimin faydalı olduğunun bir önemi yok.

Onlar Erdoğan gitsin de gerekirse memleket yıkılsın modundalar. Bu sayede yıllardır hasret kaldıkları iktidara belki kavuşmuş olacaklar. Muhtemelen yine hayal kırıklığı yaşayacaklar. Biden’ın terör örgütlerine destek verdiği bir hengamda halk Bidencı muhalefete yüz vermez. Tam tersi, hükümetin arkasında durur ve onu Biden yönetimine yedirmez. Bu tür çukurlar daha önce de karşımıza çıktı ve o çukurlara düşenler hep kaybettiler. 

Ancak kişisel bir öngörü olarak Amerika’nın önümüzdeki dönem karışacağını ve Biden’ın Türkiye ile uğraşmaya pek vakit bulamayabileceğini düşünüyorum. Dolayısıyla ne Biden’ı peygamberleştiren Amerikalı Bidencılar ne de onu bir kurtarıcı olarak gören yerli Bidencılar gelecekte canı en çok sıkılan kesim olabilirler.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Bay ibo

Eyvahhhh eyvah jo biden dostum turp u gönderdi. Şahsımıda gönderecek galiba .....

Yavuz

Katil Haydut devlet ABD beter olsun.canı cehenneme gitsin................................ İçimizdeki devşirme CONİ . Ler Hans. İade canlari cehenneme gitsin.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23