• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
İbrahim Karataş
İbrahim Karataş
TÜM YAZILARI

Dünya beşten büyüktür, ya İsrail’den?

30 Eylül 2019
A


İbrahim Karataş İletişim: [email protected]

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşma, son dönemde yaptığı en güzel konuşmalarından biriydi. Sözlerinde hakikat, merhamet ve adaletsizliğe isyanın yanı sıra zulmün faillerini tek tek sayması ve İslam âleminin sözcülüğünü yapması büyük takdir gördü. Filistin›den Arakan›a kadar birçok bölgede müslümanların çektiği zulümleri tek tek saydı (Dileriz Çin’e olan bağımlılık biter ve Uygurlar da listeye girer). Bilhassa İsrail’in sınırlarının nerde bittiğini sorması ve 1948’den bu yana İsrail’in Filistin’i gıdım gıdım yuttuğunu gösteren haritaları göstermesi önemliydi.

Söz konusu haritaları çoğumuz biliriz. Fakat dünyanın geri kalan kısmı ya bilmez, ya da bilmek işine gelmez. Çünkü İsrail›den ve Siyonist lobiden çekinirler. Erdoğan’ın harita şovunu Trump, Macron ya da Merkel’in yapması imkânsızdır. Abartmıyoruz. Cesaret edemezler. Biliyoruz ki; çoğu İsrail’i sevmez ve fakat bir şey de yapamazlar.

Çünkü gerek İsrail gerekse de diasporadaki Siyonistler hem sermayeyi kontrol ederler, hem de o sermayeyle birçok ülkede siyaseti, ekonomiyi, medyayı ve birçok alanı etkileri altına almışlardır. ‘Adamlar çalışıyor, kime ne?’ şeklinde itirazlar gelebilir. Kimsenin emeğinde gözümüz yok. Ancak elde edilen zenginliğin bir baskı unsuru olarak kullanılması ve İsrail’in herkesin gözü önünde işlediği suçları örtbas ettirmesi kabul edilemez. Örneğin Erdoğan’ın konuşmasından sonra Türkiye’yi karalamaya başladılar ve Halkbank’tan sonra diğer bir Türk bankasını hedeflerine aldılar. Siyonist bir kurum, bir bankamızı Hamas’a yardım ediyor diye şikâyet etti. 

Siyonistler öyle baskı kuruyor ki; İsrail’in suçlarını dile getirmek suç olarak kabul ediliyor. Suçlayacaksanız karşı tarafı suçlayacaksınız. Çünkü bu hep böyle olmuştur. Mesela,  Filistinliler öldürülürken kimsenin sesi çıkmazken yaralı bir İsrailli için kıyamet koparılabiliyor. İran ve Kuzey Kore’ye nükleer silah için ambargo konulurken kimse İsrail’in atom bombalarına ses çıkarmıyor. İsrail bir Asya ülkesi olmasına rağmen birçok uluslarararası müsabakada Avrupalı olarak görünüyor. İkinci Dünya Savaşı’nda birçok katliam oldu ama sadece Yahudi soykırımının bahsi yapılıyor. Fransız milliyetçi lider Le Pen bunu vurgulayınca mahkemelik olmuştu. Mahkeme sırasında sarfettiği ‘Ben Yahudi soykırımını İkinci Dünya Savaşı içinde bir sayfa sanıyordum. Meğer savaş Yahudi soykırımı içinde bir sayfaymış’ sözleri ne kadar doğru. Le Pen kendi ülkesinde bile Yahudi lobisiyle baş edememişti.

Öte yandan; nerede Müslümanlara bir saldırı varsa orada İsrail’i de bulabilirsiniz. Mesela Keşmir meselesinde Hintlileri desteklediğini ve İsrail uçaklarının Hint filosuyla uçtuğuna dair haberler yayınlanmıştı. Dertleri sadece Filistin değil yani. Ayrıca belki Erdoğan unutmuştur ama İsrail Suriye’ye ait Golan Tepelerini de aldı. Doğusunda Ürdün’le sınır sorunları var. Muhtemelen Ürdün topraklarını da alacaktır. Yarın öbür gün güvenlik bahanesiyle Suriye’nin bir kısmını daha işgal edebilirler. 

Peki, bunca haksızlığa rağmen dünyanın beş büyük gücü sesini çıkarabildi mi? Bugüne kadar hayır ve bundan sonra da çıkaracakları şüpheli. Bilhassa Amerika›nın olduğu bir kurulda İsrail aleyhine bir karar çıkması olası değil. İsrail, Trump’ı gizlice dinlemesine rağmen en büyük desteği Amerika’dan alıyor. Çünkü Trump da İsrail ile uğraşınca siyasi kariyerinin bitmesinden korkuyor.

Durum böyleyken insanın aklına ‘Dünya beşten büyüktür’ sözü geliyor. O beşli tüm dünyayı gayriresmi olarak yönetmesine rağmen İsrail’e karşı koyamadı. Bu bağlamda İsrail dünyadan da beşten de büyük olmuş olmaz mı? Aslında değil ama bazen olur küçüğün gücü değil büyüklerin vurdumduymazlığı, siyasetçilerin satın alınması, küçükle kirli ilişkiler içine girilmesi ve korkaklık küçüğün önünü açar. Bu durumu biz FETÖ›den biliyoruz. Onlar da sayıca az olmalarına rağmen en önemli pozisyonları hile ve tehditle ele geçirip az kalsın ülkeyi ele geçiriyorlardı. Türkiye’de FETÖ neyse dünyada da Siyonizm odur. Dünya beşten büyük değil ve fakat dünyanın sorunu İsrail’dir. 

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Hasan

Hocam Erdoğan madem hu kadar İsrail karşıtı onca ticari anlaşmalar var iptal etsin askıya alsın.Adamlar Golan tepelerini aldı.

Hasan

Onu bunu bilmem dünyada bir yahudi lobisi var birde diğerleri.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23