• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
İbrahim Karataş
İbrahim Karataş
TÜM YAZILARI

DAEŞ’le mücadele sekteye mi uğruyor?

12 Mart 2018
A


İbrahim Karataş İletişim: [email protected]

PKK/YPG yandaşı, müttefiki ve sevicisi her ülkenin hükümeti ve medyası Zeytindalı operasyonunun başından bu yana operasyonun DAEŞ’le mücadeleyi sekteye uğratacağını söyleyip duruyor. Söylenenlerin yalanlar üzerine bina edilmiş DAEŞ’le mücadele için söylenmiş yeni bir yalan olduğunu anlamak için diğer yalanlarına bakmak yeterlidir. Yalanların da böyle bir güzelliği var; birbirlerini inkâr ederek kendi kendilerini yok ederler. 

Yalanların diğer bir düşmanı doğrulardır. İddiayla ilgili olarak medyadaki onca haberin içindeki doğru bir iki haber mezkûr yalanın panzehiri gibi oldu. Buna göre, DAEŞ’le yapılan savaş Zeytindalı ile birlikte değil, bundan 3 ay önce durduruldu. Meğer Afrin’e girilmese bile kimsenin DAEŞ’i yok etmek için kılını kıpırdatacağı yokmuş. Maksatları Türkiye’nin terörle mücadelesinin meşruiyetini sorgulayıp, ülkemizi işgalci ve sivillerin katili konumuna düşürmek olduğu için yapılmayan bir operasyonun sekteye uğradığı iddiasını ortaya atıyorlar. 

Nedense hiçbir batılı insan da çıkıp DAEŞ’i Rakka’dan bizzat Amerika’nın çıkardığını haykırmıyor. Herhalde onlar da oyunu biliyorlar ve fakat ülkelerinin yüksek çıkarları için gerekli olan DAEŞ ve SDG takma isimli piyonlarına zarar verilmesinden hoşnut değiller. Nasıl olsa terör örgütlerinin varlığı sadece biz bölge insanları için tehdit oluşturuyor. Örgütler onlar için alet-edevat-oyuncaktan fazlasını ifade etmiyor ve ölümcül oyuncaklarının ellerinden alınmasından son derece rahatsızlar. Ya da şöyle düşünün; birisinin insanları parçalayan bir bekçi köpeği olsun. Gün gelir köpek size saldırdığında siz de köpeği vuruyorsunuz ama suçlu siz oluyorsunuz. Çünkü adamın köpeğini vuruyorsunuz. Köpeğin sizi ısırması sahibine vicdan azabı çektirmemesi bir yana, onu bir de ağlatıyor. 

İşte köpek misali terör örgütlerini birbirlerine kırdırarak bir yandan askeri üstünlüğünü kullanmayan, diğer yandan da söylem üstünlüğüyle üste çıkmaya çalışanlara karşı verilecek cevap; DAEŞ’in nerede olduğunu sormak olmalıdır. Madem ABD’nin DAEŞ’i yok etmek gibi bir gayesi var, öyleyse DAEŞ’in adresini Türk ordusuna versin. Hazır Suriye’ye girilmişken DAEŞ de temizlensin. Bunu batılı gazetecilere teklif ettiğinizde, “Türkiye DAEŞ’in dostudur onunla savaşmaz” gibi cevaplar veriyorlar. “Madem güvenmiyorsunuz, o zaman siz de gelin birlikte yok edelim. Hem samimiyetimizi de görürsünüz” dendiğinde sessizliğe bürünüyorlar. Çünkü DAEŞ’in yok edilmesi gerekmiyor. Bu durumda niye savaşsınlar ki?

Fakat her hâlükârda ABD, PKK/YPG/SDG’nin Afrin yüzünden DAEŞ’le savaşmadığı bahanesini tedavüle sokabildi ve alıcısı da çok. Böylelikle YPG’nin Afrin’e takviye militan ve mühimmat göndermesine de bahane bulmuş oldular. Bazı Türk yetkililerin buna itirazları oluyor. Eğer maksat ABD’nin niyetini ortaya koymaksa tepki vermeleri doğru ama stratejik olarak YPG’nin Afrin’e gelmesi kısmen şer olsa da aslında hayırdır. 

Çünkü bugün YPG Suriye’nin diğer bölgelerinde (Kobani, Rakka, Kamışlı vs.) ABD ordusunun arkasına sığınıyor. Türkiye de Amerikalılarla arasını bozmamak adına ilgili yerlere saldırmıyor. Saldırması halinde sorunun daha da büyüyeceği apaçık. Bu durumda Fırat’ın doğusundaki teröristleri yok etmenin tek yolu onları ABD’nin kapsama alanının dışında kalan Afrin’e çekmektir. Hazır terör örgütü kendi isteğiyle gelmişken sessiz kalmak en doğru yoldur. Hem daha fazla teröristin Afrin’e gelmesinden rahatsız olunca YPG muhipleri Türkiye’yi korkmakla ve zora gelince homurdanmakla itham ediyorlar. Bu ordu militan sayısına bakmaksızın terör örgütünü her şartta yok etmeye muktedirdir. 

Ayrıca Afrin’in güneyi kapatılarak veya gelen takviye konvoyları yok edilerek de çözüm bulunabilir. Türkiye öyle ya da böyle terörü güçlü ordusuyla yok eder. Zor olan; onlara destek verenlerin bitmek bilmeyen planlarını bozabilmektir. Bu yüzden entrikalara odaklanmak lazım. 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23