• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
İbrahim Karataş
İbrahim Karataş
TÜM YAZILARI

Bugün tarihi bir gün

25 Haziran 2018
A


İbrahim Karataş İletişim: [email protected]

Bunca iç ve dış saldırılara ve ekonomik ve politik krizlere rağmen büyüyen bir Türkiye için yeni bir gün bugün. Bu yazı yazılırken seçim sonuçları henüz belli olmamıştı. Bu yüzden yazıyı yaptığınız seçimin muhasebesini daha iyi yapmak için kullanabilirsiniz. 

Bu ülkenin vatandaşları 2002’de, daha önce Menderes, Özal ve Erbakan gibi liderlerin aslından koparılan toplumu kökleriyle birleştirme çabalarını kaldığı yerden devam ettirmek için kendi rızasıyla Recep Tayyip Erdoğan’a yetki verdi. Yönetimin o kadar çok ortağı ve göz koyanı vardı ki; Erdoğan’ın başına gelenler tarihte başka birilerinin de başına geldi mi bilmiyorum. Bir dönem sendikalar, YÖK, medya, sırtını askere dayamış muhalefet ve ordu, her biri ayrı ayrı ya da hep birlikte iktidara meydan okuyordu. Öyle bir kibirleri vardı ki kendilerini seçilmiş bir başbakandan bile üstün görüyorlardı. 

Her biri birer beylik gibi hareket eden gruplara tam hadleri bildirilmişken, bu sefer de münafıkane davranıp devletin ve toplumun her hücresine sızmış ve hücreler halinde hareket eden terör örgütü FETÖ sahneye çıktı. FETÖ’nün eski cuntacılar gibi hükümeti değiştirmek gibi bir niyeti yoktu. Onlar devleti kalıcı olarak ele geçirip sapkın liderlerine hediye etmeyi planlıyorlardı. Şükür ki ihanet oyunlarının hepsi inayet-i İlahiye sayesinde bertaraf edildi. 

Seçimler resmi ve gayriresmi terörün felç edildiği bir döneme denk geldi. Ne cuntacılar, ne dağdaki terör ne de sinsi terör bir şey yapamadı. Belki de insi şeytanlar iyi zincirlendiği için uzaklardaki tek dişi kalmış canavarlar Dolar silahıyla saldırdılar. Görüldüğü gibi son iki ayda yükselttikleri dolar sayesinde hayat birden pahalandı. Hükümet muhtemelen 2019 Kasımına kadar yapılacak finansal saldırıların vereceği yıkımı öngördü ve erken seçim kararı aldı. İyi de yaptı. Çünkü karanlık akıl iki ayda elinden geleni ardına koymadı. Son birkaç günün yabancı gazetelerini görmeliydiniz. Hakaretlerin ucu bucağı yok. Oysa sabah-akşam demokrasi, adalet, seçimlerden vs. bahsederler ve kendilerinin demokrat olduklarını iddia ederler.

Kimsenin şüphesi olmasın ki bu seçimi onlar da kazanacak ya da kaybedecekler. Eğer Erdoğan kaybettiyse mutluluktan göklere uçacaklar ve emeklerinin karşılığını aldıkları için “Tanrıya şükredip” “Amen” diyecekler. Destek verdikleri FETÖ Fetullah’ın keramet sahibi olduğuna tam iman etmiş olacak. CHP intikam naraları atacak. PKK Kandil’i kaybetme kâbusundan kurtulacak. Demirtaş bir an önce hapisten çıkmak için mesajlar yayınlayacak. 

Ama Erdoğan kazanırsa muasır yoldaki yürüyüş devam edecek. İngilizcede “rebranding” diye bir tabir var. Bir ülkeyi her yönüyle inşa etmek anlamında kullanılır. Erdoğan’ın yeni Türkiye’si bunca hırsız, haşerat ve hayvanata rağmen meyvesini vermeye başlamıştı. Eğer bugün itibariyle “Devam” denilmişse daha çok meyveler toplanacak ve ülke de halk da zenginleşip gelişen ülkeler kategorisinden gelişmiş ülkeler kategorisine geçmiş olacak. Yeni Türkiye kendine güvenen, bağımsız, zenginleşen, geçmişiyle irtibatını yeniden kurmuş model bir ülke olacak. 

Bu halk şanlı bir geçmişe sahip olmasına rağmen on yıllarca o geçmişten utanan ve başkalarının gelmişini, anını ve geleceğini kendi mazisine tercih edenler tarafından yönetildi. Ne var ki taklit ettikleri gibi de olamayıp ucube karakterlerden müteşekkil bir kesim olarak kaldılar. Dahası kendi yozluklarını topluma zorla model olarak sunmaya çalıştılar. Eğer bugün kazanmışlarsa bağnazlıklarına kaldıkları yerden devam edeceklerdir. Onlara aldanıp oy verenler çok geçmez 6 ay içinde pişman olduklarını fark edecekler ama iş işten geçmiş olacak. Çünkü ne Batı ne de Batıcılar Erdoğan gibi bir liderin yeniden iktidara gelmesine müsaade etmeyecek. 

Ama inanıyorum ki sizler basiretinizle en doğru ve en güzel kararı vermişsinizdir. Seçim sonuçlarının hayırlı olması dileğiyle.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23