• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hacı Yakışıklı
Hacı Yakışıklı
TÜM YAZILARI

Ezan okunurken havlayanlar!

11 Mart 2019
A


Hacı Yakışıklı İletişim: [email protected]

Rahmetli Abdurrahim Karakoç ağabeyin dediği gibi:

“Mıgırdıçı sever de Osman’ı sevmez zındık!

İti-domuzu sever, insanı sevmez zındık!

İster ki diz üstüne çökertilsin Türkiye,

Ekmeğini yer amma vatanı sevmez zındık”.

Ezana düşmanlık vatana düşmanlıkla eşdeğerdir. Ezan okunurken mahallede dolaşan üç-beş köpek ulumaya başlar, zira o bir hayvandır, fıtratının gereğini yapar. Kuvvetli rivayet odur ki kaçan şeytanları gördüğü ifade edilir. Şeytan ezandan kaçar ki kıyamet günü onu işittiğine şahitlik etmek istemez. Ezan okunurken protesto ederek havlayanlar, hayvan bile olamaz, hatta şeytan bile olamazlar. Olsa olsa milletimizin sinesine sokulmuş provokatör olabilirler. 

Toplumun kucağına atılmış birer çamurdurlar.

Birilerinin şerefi olmayabilir, ancak şerefsizliklerini millete yansıtamazlar. Provokatörlere karşı daima uyanık kalmalı ve hukukun gereği yapılmalıdır. Hukuk bunlara gerekli yaptırımları uygularsa hedeflerine varamazlar.

“Denildi mi bir yerin adına Türk beldesi,

Gözüm al bayrak arar, kulağım ezan sesi” diyor Üstad Necip Fazıl Kısakürek! 

Hangi ideolojiye ve yaşam şekline sahip olursa olsun ezana saygısı olmayanın bayrağa saygısı yoktur; bayrağa saygı duymayanın da kendine saygısı yoktur. Öyle kişiler de “satılık” insan müsveddesinden başka şey değildir! 

“YEREL SEÇİMLER” “İMAMOĞLU VE 

YAVAŞ’IN PSİKOLOJİSİ Mİ BOZULDU?”

Seçimlerde liderleri unutmamak gerekiyor. Yani bir yanda Recep Tayyip Erdoğan’ın seçtiği adaylar, diğer yanda Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçtiği adaylar var.

• Başkan Erdoğan’ın tarafında siyasi olarak Devlet Bahçeli varken Kılıçdaroğlu’nun tarafında Meral Akşener’in yanı sıra Fetullah Gülen sempatizanları ve PKK’lı yöneticiler ile HDP durmaktadır.

PKK ifadesini “korkutmak” adına değil durum tespiti olarak söylüyorum. Terör başları, bebek katilleri alenen Kemal Kılıçdaroğlu/Meral Akşener ikilisini destekliyor; amaçlarını ise Cumhur İttifakı’na “Batı’da kaybettirmek” olarak açıklıyorlar, Doğu’da ise zaten kazanacaklarını söylüyorlar.

Dolayısıyla Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’a CHP dışında kimlerin de oy vereceği ortada duruyor.

Mansur Yavaş “ülkücüyüm” diyor ama bugüne kadar hiçbir ülkücünün HDP’den oy istediğini görmedim. Hiçbir ülkücünün “hangi süreçte olursa olsun” PKK’ya karşı “sessiz” kaldığını görmedim. Mansur Yavaş “oy versinler” çağrısı yapmıyor ama “Kahrolsun PKK’yı destekleyen HDP siyaseti” demiyor, diyemiyor. Bu da onun artık “ülkücü” sıfatını terk edip, tamamen Kemal Kılıçdaroğlu ile yol arkadaşlığı ettiğini gösteriyor.

 “ANKARA’DA ÖZHASEKİ ÖNE GEÇTİ”

İvme Mehmet Özhaseki’den yana döndü ki bu en baştan beri bekleniyordu.

• Ankara için hiçbir zaman “Bugün seçim olsa” demedim; ancak işte bugün gerçekten bir seçim olsa grafiğin yönü Özhaseki’yi yukarıda gösteriyor, bütün saha bunu dillendirmeye başladı. Başlangıçta Mansur Yavaş sanki avantajlı bir pozisyonda yola çıktı gibi görünüyordu ama, yolda yürürken bu durumu muhafaza edemedi. 

“MANSUR YAVAŞ NASIL BAŞLAMIŞTI?”

Mansur Yavaş şu anda sürekli ivme kaybı yaşıyor; peki başlangıçta nasıl oldu da önde başladı: 1) Geçen seçimde Melih Gökçek’in % 1 oyla gerisinde kaldı. Mansur Yavaş 15 bin oy daha alsaydı kazanacaktı. Bu sebeple bir “mağdur” havası oluşturuldu. 2) Melih Gökçek başarılı bir belediye başkanı olsa da neticede “istifa” ederek ayrıldı, ardından Mustafa Tuna geldi. Bu göreceli karışıklık kısa vadede Mansur Yavaş’ın işine yaradı. İşte bu hava uçup gidince Mansur Bey’in düşüşü kaçınılmaz oldu.

• Yani Mansur Yavaş’ın önde başlama sebebi kendisinden kaynaklanmıyor ama geriye düşme sebebi kendisinden kaynaklanıyor!

“TERÖRİZM VE HDP”

HDP’ye oy veren herkes terörist değil ama bütün teröristler HDP’ye yahut onların işaret ettiklerine oy istiyor. Bu ayrıma dikkat etmek lazım! Terörle anılan artık Kürt kardeşlerimiz değil HDP yöneticileridir.

HDP yöneticileri İstanbul’da Ekrem İmamoğlu, Ankara’da Mansur Yavaş, İzmir’de Tunç Soyer’i destekleyecek, onlara oy verecek.

Kızılelma idealinin peşinden giden hiçbir ülkücünün HDP ile aynı kişiye oy vereceğini sanmam. 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23