• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hacı Yakışıklı
Hacı Yakışıklı
TÜM YAZILARI

Ekrem İmamoğlu’nu parlatıyor muyuz?

03 Şubat 2020
A


Hacı Yakışıklı İletişim: [email protected]

Bir şeyi parlatmak için onun içinde cevher olması gerekir!

Sarrafa gittiğiniz vakit altın, gümüş, mücevher, elmas götürür ve ona “Bunların üzeri tozlanmış, parlaklığı gitmiş” dersiniz. Sarraf da onu alır, işleme tabi tutar ve parlatılmış olarak verir. Parlayan şey sarrafın ona sürdüğü madde değil cevherin kendisidir. Sarraf sadece üstteki tabakayı temizlemiştir.

Sarrafa parlatması için demir parçası veya plastik maddeler götüren olmaz.

Bu açıdan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu parlatmak mümkün değildir, çünkü onda bir cevher yoktur! O ancak üzerine bir şeyler sürünce parlayan plastik maddeler gibidir!

Bizim bazen itiraz ettiğimiz nokta ve “Ekrem Bey’i bir salın gitsin” dediğimiz nokta ise onun hatalarını engelleyip “mağdur imajı” oluşturanlaradır. Onu mağdur göstermek ile yaptığı hataları deşifre etmek farklı şeylerdir!

Yani İBB Başkanı’nı deşifre etmek onu parlatmak olamaz; zaten isteseniz de parlatamazsınız. Sadece sahte bir ışık görüntüsü verebilirsiniz.

“AKİT GAZETESİ VE EKREM BEY”

Akit Gazetesi dikkat ederseniz, Ekrem İmamoğlu’nun hatalarını ve yaptıklarını en etkili deşifre eden medya kuruluşu olarak objektif haberlere imza atıyor.

Birileri hemen hoplayıp; “Ama canım siz de durmadan Ekrem’den bahsedip onu gündemde tutuyorsunuz” diyebilir. İyi de kıymetli okuyucularımız önemli olan haberin “doğru olması” değil midir?

Ekrem İmamoğlu bugüne dek Akit’in yaptığı hangi habere cevap verebilmiştir?

Haberler objektif; çünkü “5 N ve 1 K” kuralına uygun ve belgeli, ispatlı, şahitli! Haberde amaç “karalamak” değil bilakis olan durumu yansıtmak!

“AKİT’İN, CHP’LİLER İBB’Yİ 

YAĞMALIYOR HABERİ”

En son geçtiğimiz Cuma günü sürmanşetten verilen “CHP’liler İBB’yi yağmalıyor” haberi özellikle İmamoğlu’na oy veren tüm kesimleri ayağa kaldırmalıydı!

“Tasarruf edeceğiz, peşkeş çekmeyeceğiz, ayrım yapmayacağız” diyen İBB Başkanı’nın sözlerini tutmadığını bu haberde net olarak görüyorsunuz.

İmamoğlu’nun kampanya danışmanı, şayet İBB’den ihale alıyorsa burada bir yağmalama girişimi olduğunu kim inkâr edebilir?

“ANKARA’DA DURUM NEDİR?”

İstanbul’da durum vahim, peki Ankara’da nasıl? Ankara’da da Mansur Yavaş’ın İBB Başkanı’ndan pek farkı yok! Yani Ankara’da belediye hizmetleri giderek geriye doğru gidiyor. Ama Mansur Bey gündeme gelmiyor. Çünkü Mansur Yavaş’ın İBB Başkanı gibi durmadan Türkiye’nin gündemini meşgul edip sonunda da Cumhurbaşkanı adayı olmak gibi bir hedefi yok! Şimdilik sessiz ama 2020 yılının sonuna gelinince artık şehrin imarından sorumlu biri olarak onun da konuşması gerekecek!

O gün şayet şehir için çalışmışsa çıkar konuşur, ama şimdiki gibi devam ederse o da Ekrem İmamoğlu gibi boş mevzularla gündemde yer etmeye çalışacaktır. Bekleyip göreceğiz!

“5. ANADOLU MEDYA ÖDÜLLERİ”

300’den fazla medya kuruluşunun üye olduğu Anadolu Yayıncılar Derneği (AYD) bu sene 5. kez düzenlediği “Anadolu Medya Ödülleri” töreni ile gündeme damgasını vurdu. Ancak AYD’nin yaptığı tek etkinlik bu değil! Neredeyse her hafta Ankara’da “Anadolu oturumları” yaparak medya mensuplarını siyasetçiler ve STK temsilcileri ile buluşturuyorlar. Mesela Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ile ilk kez bu toplantılardan birinde geniş bir sohbet gerçekleştirdik. Oysa Metin Bey ile uzun yıllardır birbirimizi tanırız lakin belki de bazı fikir ayrılıkları nedeniyle oturup konuşma fırsatı bulamamıştık.

Ödülleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vermesi de ayrı bir güzellik idi, çünkü halkın seçtiği Başkan’ın elinden ödülü almak daha güzel bir manaya kapıları açıyor.

AYD Başkanı Sinan Burhan törende yaptığı konuşmada “kendi şahsını ve yaptıklarını” anlatmak yerine “Sayın Cumhurbaşkanım, şu anda Anadolu Medyası zor durumdadır. Yerel medya uydu ücretleri pahalıdır ve ulusal kanallarla aynı ücretleri ödemektedirler. Kamu reklamlarının yüzde onluk bölümü yerel medyaya verilmelidir. Telif konusu radyo ve televizyonları zora sokmaktadır” demiştir!

Anadolu medyasının güçlü sesi olan AYD’yi ve Başkan Sinan Burhan’ı meslektaşlarımızın sorunlarına çare aradığı, bunu her platformda dile getirdiği ve muhteşem bir ödül töreni ile buluşturduğu için tebrik ederim.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Gerçek

Gaylar dolmuş makamlara.

Mehmet

Evet parlatıyorsunuz. Siz onun hakkında yazı yazdıkça onu daha da büyütüyorsunuz..
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23