• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ali Erkan Kavaklı
Ali Erkan Kavaklı
TÜM YAZILARI

Bir ateist yanıldığını itiraf etti, Enes Kara intihar etti

13 Ocak 2022
A


Ali Erkan Kavaklı İletişim: [email protected]

Üniversite öğrencisi Enes Kara arkasında kısa bir video bırakarak intihar etti. İnancını yitirdiğini söylüyor. 

Tıp fakültesi öğrencisi nasıl ateist oldu? Ateist çıkmazlara saplanmasında Milli Eğitim Bakanlığı’nın ateist bakış açısı ile yazdırdığı fen bilgisi kitaplarının etkisi oldu mu? Enes, ateist öğretmen ve öğretim üyeleri ile karşılaştı mı? Ailesi inançlı olduğuna göre Enes’i ateizm bataklığına kim sürükledi?

İnanan insan kolay kolay intihar etmez. Bilir ki hayat imtihandır, bu can bize emanettir. Hayatın zorluklarına sabredeceğiz, Allah’a ibadet ve kulluk edip cenneti kazanacağız.

Kapitalist Robert Murdoch’un borusu Fox sunucusu Fatih Portakal, Enes’in intiharından yurdunda kaldığı cemaati sorumlu tutuyor. Düşünce yoksunu, fikir fukarası Portakal, Enes’in neden inancını yitirdiğini araştırmıyor. İnançsızlığın insanları çabuk depresyona itip bunalıma düşürdüğünü, bunalıma düşenlerin intihar ettiğini görmezden geliyor. 

Eurosstat ve TUİK’e göre 2018 yılında, 100 bin kişide intihar etme oranı Litvanya % 28.3; Belçika % 17.1; Fransa % 13.2; Finlandiya % 11.6; Norveç % 12.1; Almanya % 11.3; İngiltere % 7.2;  Avrupa Ortalaması % 10.3; Türkiye % 2.6

Ateizm çıkmaz sokak. Prof. Antony Flew, uzun zaman ateizmi savunduktan sonra inanca döndü, “YANILMIŞIM TANRI VARMIŞ” kitabını yazdı. Prof. Flew üç hakikatin kendisini inanca götürdüğünü söylüyor:

“Evrenin SONSUZ BİR ZEKÂ tarafından var edildiğine; evrendeki karmaşık kanunları yaratıcının ortaya koyduğuna; hayatı ve çoğalmayı “İLAHİ BİR KAYNAK”ın başlattığına inanıyorum.

Yarım yüzyıldan fazla bir süre ateizmi savunduktan sonra neden buna inanıyorum? Bunu kısaca şöyle açıklayabilirim:

Modern bilimin ortaya çıkardığı dünya resmi. Bilim, doğanın Tanrı’ya işaret eden üç boyutuna ışık tutuyor. 

Bunlardan ilki doğa kanunları. Doğa, kanunlara uyuyor. Doğa kanunları nasıl oluştu? Fizik kanunlarının kaynağı nedir? Doğa kanunlarından kastım düzen ve simetridir. Nasıl oluyor da elimizde hiçbir özelliği olmayan gazlara can veren, bilinci ve zekâyı yönlendiren bir kanunlar kümesi var?

Felsefeci John Foster, The Divine Lawmaker (İlahi Kanun Koyucu) isimli eserinde doğadaki düzenin İLAHİ AKIL ile açıklanabileceğini, düzenin tek ciddi kaynağının Allah olduğunu söyler. 

İkincisi hayat. Hayatın kaynağı nedir, yokluktan nasıl var oluyor? Hayatın maddeden kaynaklanan ve zekice organize edilip amaca yönelik hareket eden varlık boyutu. Hayat, cansız materyallerden kendiliğinden oluşamaz. 

Üçüncüsü, doğanın varlığı. Evren, fiziksel olan her şey nasıl var oldu? Doğada açık bir şekilde görünen tasarım, “kozmik tasarımcının” varlığını göstermektedir. Düzenli bir tasarım var. 

Önemli olan yalnızca doğada düzenin olması değil, bu düzenin matematiksel olarak kesin, evrensel ve birbirine bağlı olması. Doğa, bir bütün hâline nasıl geldi?

Newton, Einstein ve Heisenberg gibi bilim adamları bu soruya cevap aradılar, buldukları cevap şu: Tanrı aklı. (Yanılmışım Tanrı Varmış, s.96)

Evreni yaratan şey nedir?

Soruya ünlü fizikçi Stephen Hawking şu cevabı verir: “En büyük kanıt, evrendeki düzendir. Evren hakkında daha fazla şey keşfettikçe evrenin mantıklı kanunlarca yönetilmekte olduğuna dair daha fazla şey keşfederiz ve aklınızda hâlâ şu soru olur: Evrenin var olma nedeni nedir? İsterseniz Tanrı’yı bu denklemin cevabı olarak tanımlayabilirsiniz. (s.97)

“Dünya ve evrenin var olması, varlığının devam etmesi ancak Allah denen üstün, her şeye gücü yeten ve her şeyi bilen bir zekânın yaratması ile mümkündür.” der Prof David Conway, The Recovery of Wisdom. (s.92-93) 

Prof. Kazım Uysal, Ekosistem Işığında Yaratılış, isimli eserinde hayatın kaynağı ile ilgili olarak şunları söyler:  “Yaşadığımız dünya kasıtlı olarak canlılar için ve canlıların ihtiyacı olan gıdaların üretilmesi için tasarlanmıştır. Dünyamızdaki tüm canlılar ve canlıları etkileyen cansız fiziki çevreye ekosfer denir. Ekosfer tüm özellikleri ile müthiş bir tasarım harikasıdır. Ekosferde faydasız ve gayesiz hiçbir varlık ve canlı yoktur. Dünyamızın güneşten uzaklığı, uygun terkipte bir atmosferle sarılı olması, çok hikmetli dönüş hareketleri (mevsimleri ve günleri netice verecek ayarda), toprağın ve suyun yapısı vb. tüm özellikler dünyamızın hayat için özel tasarlandığını gösterir. Faydalar düşünülerek yapılan tasarımlar, tesadüflerle (materyalist evrimcilerin iddia ettikleri gibi) izah edilemez. Gayeli tasarımlar, şuurlu bir tasarımcıyı gösterir.”

Evrendeki sanatlı varlıklar bilinçsiz, hayatsız, bilgisiz atomlar tarafından inşa edilemez.

Evrendeki düzen; bilinçli, akıl sahibi, gücü her şeye yeten bir yaratıcının eseridir.

Allah’ın gökte ve yerde yarattığı varlıklarda sakınan bir kavim için deliller vardır” buyurur Kur’an. (Yunus, 6)

Milli Eğitim Bakanlığı, gençleri ateizme ve intihara götüren fen bilimleri müfredat ve kitaplarını sorgulamalı ve düzeltmeli. Bir tek gencimizi bile dinsizlere kurban vermemeliyiz.

Beyin Vitamini: Kâinattaki tasarım, ince ayarlı düzen, mucize varlık hayat, kanunlar ile ilgili geniş bilgi sahibi olmak isteyenlere Prof. Antony Flew’in Yanılmışım Tanrı Varmış, Prof. Kazım Uysal’ın Ekosistem Işığında Yaratılış isimli eserlerini tavsiye ederim. 

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Mustafa

CNC TORNA CNC FREZE TEL EROZYON Silkelenseler yüzlerce bayraktar dökülür, 500 tusaş dökülecek holdingler kasaba bakkala manava mobilyacıya küçük esnafa savaş açılmış holdingler KOÇ SABANCI ÜLKER VE ECZACIBAŞI VE DIĞER HOLDINGLER. HALAY 'A GİRSELER YÜZLERCE BAYRAKTAR TUSAŞ DÖKÜLECEK HOLDINGLER. Bir makina yapan makina cnc torna cnc freze tel erozyon fabrikası olmayan holdingler. Istisnalar hariç bir bayraktar ın mal varlığı kadar sermayeyi hediye olarak verecek holdingler.

Hayrettin HATUNOĞLU

Bir zamanlar Adnan Oktar da gençliği ateizm tehlikesine karşı uyarmak için ülkenin her tarafında Allah'ın varlık ve birliğini ispat etmek için konferanslar, sunumlar yapıyordu. Sonunda altından çapanoğlu çıktı.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23