• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Mehmet Özhaseki'den Akit TV'de önemli açıklamalar

2019-03-15 00:15:12

Taha Emre ÖZDEMİR / ANKARA

Akit TV Seçime Doğru programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki, CHP'li Mansur Yavaş hakkındaki senet iddialarına ilişkin değerlendirmesinde;" Namuslu ise çıkar ve açıklar" dedi.

Akit TV Ankara Haber Müdürü Mehmet Özmen ile Gazeteci Serdar Arseven'in sorularını cevaplayan Mehmet Özhaseki, 31 Mart Yerel Seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

'Namusluysan çıkar ve hakkındakilere cevap verirsin'

Mansur Yavaş hakkındaki senet iddialarını, 'dehşet verici bir olay' diyerek değerlendiren Özhaseki şunları söyledi:

"Ben de bu iddiaları bir kaç ay önce basından duymuştum. Fakat o günlerde üzerine çok düşülmemişti. On gün kadar önce yeniden gündeme geldi. Herhalde arkadaşımız çıkar ve bu iddialara cevap verir dedim. Namuslu insanın yapması gereken de buydu. Hep beraber gördük ki yapmadı. Sonra parti sözcümüz sayın Ömer Çelik çıktı ve kendisine çağrı yaptı. Onun çağrısından sonra da cevap verme ihtiyacı duydular. Namuslu adamın yapması gereken çıkıp konuşmaktı. Eli ayağı titreyerek elindeki metni okudu. Kaçarak gitti. Bildiriyi herkes okur kardeşim. Sen çıkıp oraya cevap vereceksin. Sen üç buçuk milyon lirayı ne işi için istiyorsun? Ne oldu? Mal mı sattın? Mal mı aldın? Cevap yok. Şantaj, tehdit mesajları sana mı ait? Ona da cevap yok. 'Bu adam ahlaksız' diyor. 'Çocuk tacizcisi, pornocu' diyor. İyi de bu senin arkadaşın. Bu böyle bir adamsa neden onunla ortak iş yaptın? Bakın ben o şahsı, ömrümde görmedim. Tanımıyorum hatta onun varlığından haberim bile yok. Durup durup Özhaseki dersen, ben de buna cevap veririm. Sen bunlara namusluca cevap ver demek benim en doğal hakkım. Doğru adamsan çık ve doğruları anlat. Değilsen kıvırmana gerek yok. Neymiş Özhaseki gündem saptırıyormuş. Kardeşim, bu olay ne sen ne de ben aday değilken ortaya çıktı"

'Kılıçdaroğlu yalan söylerken kendisi de inanıyor'

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, kendisine yönelik 'rüşvet' iddiaları ile ilgili soruyu da cevaplayan Özhaseki şöyle konuştu:

"Kılıçdaroğlu bana yönelik 'rüşvet' iftirası attığında seçimlere tam üç ay vardı. O günlerde havalimanında sayın Cumhurbaşkanımızla görüşme imkanım oldu. O, Ankara'ya gelmemi istemişti. Bu iddialardan sonra Cumhurbaşkanımıza; 'efendim, Ankara'ya gelirsem kaçıyor derler. Müsadenizle ben Kayseri'de kalayım' dedim. Sayın Cumhurbaşkanımızı ikna edemedim. Diğer günün akşamında telefon konuşmamızda, eşim telefonu isteyince Sayın Cumhurbaşkanımızla o konuştu. Sayın Cumhurbaşkanına; 'efendim, Ankara'ya gelirsek, eşim dokunulmazlık zırhına girecek. Biz bunu istemiyoruz. Lütfen bize müsade edin Kayseri'de kalalım' dedi ve sayın Cumhurbaşkanımız bu görüşmede ikna oldu. Kılıçdaroğlu, Uğur Dündar'la yayına çıktı. Yayında 9 katlı bir bina gösterdiler. Yolsuzluk orada dönüyormuş. Adam yalanlarına canlı yayın boyunca devam etti. Ertesi gün basını aldık ve görüntüleri yayınladıkları noktaya gittik. Ortada dokuz katlı bir bina falan yoktu. Fotomontajla yayın yapmışlar. Sonra hepsine tazminat davaları açtım ve kazandım"

'Biz kuş için taziyeye giden Peygamberin ümmetiyiz'

Özhaseki, CHP'li Mansur Yavaş'ın Müslümanlar hayvanlara eziyet ediyor iftirasına ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Müslümanlar dediği insanlardan kastı galiba tüm Ankaralılardır. Çünkü Elhamdulillah hepimiz Müslümanız. Bizler mahallesindeki kuşu ölen çocuğa taziyeye giden bir Peygamberin Ümmetiyiz. Ben Kayseri'de ilk göreve geldiğimde, eski başkanlara sokak hayvanları için ne yaptıklarını sordum. Öldürdüklerini söylediler. Çok üzüldüm ve araştırmalarım ile çalışmalarım neticesinde bir hayvan barınağı yaptırdım. Geniş bir arazi üzerine kurdum çünkü hayvan barınağı yapıyorsanız, onları hapis gibi yaşatamazsınız. Ankara'da da üç nokta belirledim. Hayvan barınaklarını yapacağız"

'Ankara'da 250 bin kişiye istihdam sağlayacağız'

Başkent Ankara'da, projeleri ile 250 bin vatandaşa iş imkanı sağlayacağı müjdesini veren Özhaseki, şunları söyledi:

"Kayseri'de ilk belediye başkanlığım dönemimde, muhalif de dahil il başkanlarıve yöneticilerin tamamını çağırdım. Dedim ki 'arkadaşlar geçmişi bir kenara bırakın. Benim akıllarınıza ihtiyacım var. Kayseri için sporda, eğitimde, sağlıkta ve diğer birçok konuda neler yapılabilir? Onlarla istişareler yaptım. Bakın Kayseri'deki kayak merkezini bu görüşmelerim sonucunda oluşturdum. Eğitim konusunda dördüncü üniversiteyi kurma fikrini alarak hayata geçirdik. Eğlencede Anadolu Harikalar Diyarı'nı yaptık. Binlerce insanın iş bulmasına, muhaliflerle yaptığımız bu görüşmeler vesile oldu. Ankara'da da aynı görüşmeleri yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Belediyelere işçi alırım diye falan bir yalan söylemeye hiç lüzum yok. Şunu söyleyebilirim ki eğer projelerim gerçekleşirse, inşallah Ankara'da 250 bin kişiye iş imkanı sağlayacağım"

'Ankaralılar menba suyuna kavuşacak'

Ankaralılara menba suyu müjdesi veren Özhaseki şu ifadeleri kullandı:

"Ankaralı hemşehrilerimizin aday olan insanları tanıma hakkı var. Projelerimizi bilme hakları var. Geçmişte neler yaptığımızı bilme hakları var. Ankara'da bundan böyle Menba suları içilebilecek. Menba suları Çamlıdere'ye ulaştı. Bundan sonra Ankaralı hemşehrilermizin evlerinde pırıl pırıl menba suları akacak. Yalnız sayın hemşehrilerimiz evlerinin depolarına dikkat etmeliler. Yarın Mustafa Tuna Başkanımızla projemizi hem yerinde görüp hem de tanıtımını yapacağız"

'Mehmet Özhaseki, belediyecilikte bir ekoldür'

Belediyecilik anlamında yeterince tecrübeli olduğunu ifade eden Özhaseki sözlerine şöyle devam etti:

"Birkaç aydır meydanlardayız. Sabah kahvaltılarında şehrin yöneticileri ile bir araya geliyoruz. Devamında birkaç saatlik yürüyüşlerimizle vatandaşla görüşme imkanımız oluyor. Mesela ATO'ya gidiyorum, şehir derneklerini ziyaret ediyorum. Onlara Ankara için yapabileceklerimizi anlatıyorum. Bugüne kadar binlerce kitapçık dağıttık. Bir kişi çıkıp da kitapçıkta yer alan projelere itiraz etmedi. Mesela Mamak'ta kentsel dönüşümle ilgili bir sıkıntı var. Dikmen'e gidiyoruz başka sorunlarla karşılaşıyoruz. Vatandaşlarımıza yapabileceklerimizi anlatıyoruz. Rakiplerimiz yönünde çok keyifliyim. İnanılmaz gaflar yapıyorlar. CHP bütün hataları her seferinde yapıyor ama sonucunda da başarı bekliyor. CHP'nin hatası işte tam da bu. CHP adayı neden bir kitapçık dağıtmıyor? Ağrı'da bir aday kitapçık dağıtabiliyor. Çünkü projeleri var. CHP'li rakibimi projesi olmadığı için eleştiriyorum. Diğer taraftan da sevincim şu ki bir kişi çıkıp da böyle proje mi olur demedi. Geçmişimle ilgili kimse karşıma birşey çıkartamadı. Çünkü bulabilecekleri hiçbir şey yok. Mehmet Özhaseki bir ekoldür. Ben Kayseri'de, devletin kasasından para harcanmadan nasıl hizmet yapılır, bunu anlattım"

'Basın toplantısında Yavaş'ın yüz kızartıcı suçlarını değerlendireceğim'

Öte yandan Mehmet Özhaseki, Mansur Yavaş'a ilişkin senet iddialarını değerlendirmek üzere, 15 Şubat Cuma günü saat 10:00'da bir basın toplantısı düzenleyecek. AK Parti Genel Merkezinde yapılacak toplantıya ilişkin de açıklamada bulunan Özhaseki; "Hem bugüne kadar ki çalışmalarımızı basınla paylaşacağım hem de CHP'li adayın geçmişteki yüz kızartıcı suçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunacağım" dedi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23