• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bakan Uraloğlu’ndan Karadeniz’e demiryolu müjdesi

Yeniakit Publisher
AA Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:

AK Parti Doğu Karadeniz Strateji Toplantısı, Trabzon’da başladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun da katıldığı toplantıya, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu ile birlikte 5 ilin daha Ordu, Gümüşhane, Giresun, Rize ve Artvin il başkanları, teşkilat başkanları ve tüm ilçe başkanları katılım sağladı.

Toplantıda konuşan Bakan Uraloğlu, burada dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Ulaştırma alanında 355 milyar dolarlık yatırım yaptık. Onun üretime etkisi yaklaşık 1.1 trilyon dolar seviyesinde. Yıllık 1 milyon istihdam sağlıyor. 2003’te bölünmüş yol haritamız 6 bin 101 kilometre, 2026’da 30 bin km’yi geçti…Bölgemizde Ovit Tüneli, Zigana Tüneli'ni yaptık. Yusufeli’nde birçok iş yaptık.

Karadeniz’de ise… Treni Kırıkkale’den alıp çıkardık. Çorum’a kadar olan bölümün yapım ihalesini yaptık. Yüzde 25’lik gerçekleşme var. Önümüzdeki ay içinde Çorum ile Havza arasında ihale yapıyoruz. Havza ile Samsun arası ihalesini bu sene yaparız. Karadeniz’de demiryolunu Samsun’a indirmiş olacağız. Samsun’dan yola çıkaracağım demiryolunu Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Sarp’a kadar inşallah devam ettireceğiz. Buranın da proje çalışmalarına Cumhurbaşkanımızın talimatıyla başladık. Hem lüks, hem de yolcu taşımacılığı yapacak. Bütün limanları bu şekilde birbirine bağlamış olacağız.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23