Bakan Gürlek'ten İmralı açıklaması: ''Öyle bir durum söz konusu değil''
Adalet Bakanı Akın Gürlek: (İmralı'da konut yapıldığı iddiası) Özel olarak bir konut yapılma durumu yok.
Terörsüz Türkiye süreci devam ediyor.
1 Ekim 2024'te MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin TBMM'de DEM Parti milletvekilleriyle tokalaşması sonrası başlayan Terörsüz Türkiye süreci ilerliyor.
Tarihi adımların art arda atıldığı süreçte geçtiğimiz günlerde DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan dikkat çeken bir açıklama yaptı.
ÖCALAN İÇİN "KONUT" YAPILIYOR İDDİASI
DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, katıldığı bir programda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
Bakırhan, "İmralı Adası’nda Öcalan için ev inşa edildiği" iddialarına ilişkin olarak dikkat çeken ifadeler kullandı.
Tuncer Bakırhan, Abdullah Öcalan için İmralı'da bir yapı inşa edildiği haberlerini doğruladı.
AKIN GÜRLEK: SÖZ KONUSU DEĞİL
Tuncer Bakırhan'ın bu açıklamaları, AK Parti'nin grup toplantısı öncesi Adalet Bakanı Akın Gürlek'e soruldu.
Akın Gürlek yaptığı açıklamada, özel konut inşa edilmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığını söyledi.
Bakan Gürlek açıklamasında şöyle dedi;
"rada öyle bir şey yok. Orada idari yerleşke var. İdari yerleşke olduğu için yeni binalar, ihtiyaç görülen yerler yapılıyor. Özel olarak bir konut yapılma durumu yok."
"SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK"
Bakan Gürlek, CHP Genel Başkanı Özel'in mal varlığı iddialarıyla ilgili, "Yargı süreci başladı. Tazminat davası açtık, suç duyurusunda bulunduk. Mahkeme tapu kayıtlarını getirecektir" dedi.