• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yüzakımız tika

Yeniakit Publisher
2014-05-31 08:01:00 - 2014-05-31 00:25:20
Yüzakımız tika

TİKA tarafından yaptırılan Selimiye Camii ve İslam Kültür Merkezi’nin açılışını gerçekleştirmek üzere Karadağ’da bulunan Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Ankara Temsilcimiz Yener Dönmez’e yaptığı açıklamada, TİKA’nın yurtdışındaki başarılı çalışmalarının paralelcileri rahatsız ettiğini söyledi. Paralel yapının TİKA’yı kendine rakip gördüğünün altını çizen İşler, TİKA’nın hükümetleri döneminde 15 binin üzerinde projeye imza attığını belirterek, “TİKA, yurtiçi ve yurtdışında yaptığı hizmetlerle gurur kaynağımız, yüzakımız” dedi.

YENER DÖNMEZ / KARADAĞ - TİKA tarafından yaptırılan Selimiye Camii ve İslam Kültür Merkezi’nin açılışını gerçekleştirmek ve resmi temaslarda bulunmak üzere 3 günlük Karadağ ziyaretinde bulunan Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, beraberindeki Ankara Temsilcimiz Yener Dönmez’e önemli açıklamalarda bulundu.

TİKA’nın yurtdışı faaliyetleriyle ilgili bilgiler veren İşler, “TİKA bizden 10 sene evvel kuruldu. Bu 10 sene içerisinde gerçekleştirilen proje sayısı 2200 civarında idi. İktidarımız süresince TİKA 15 binin üzerinde projeye imza attı. Yani yıllık yaklaşık 1500 civarında proje hayata geçirildi” dedi. Eğitimden sağlığa, altyapı hizmetlerinden tarıma birçok alanda faaliyetlerde bulunan TİKA’nın 2013 yılında 3,2 milyar doların üzerinde bir bütçe harcaması gerçekleştirdiğini kaydeden İşler, bu durumun birtakım ülkelerin yanı sıra birtakım odakları, mihrakları, örgütleri de rahatsız etmesinin doğal olduğunu kaydetti.

Türkiye’nin yurtdışı girişimlerinin, kendisi dışında hiçbir rakip tanımayan paralel yapıyı da rahatsız ettiğini sözlerine ekleyen İşler şöyle devam etti: “TİKA’dan da rahatsızlıkları var. Onlar istiyorlar ki ‘hizmet’ de, her şey de onlardan sorulsun, onların tekelinde olsun. Mesela ‘Yunus Emre Kültür Merkezleri’ projemizden rahatsız oldular. Bu projemiz bir anlamda onların alanına girmeye başladı, Türkçe öğretmeye başladı. Yunus Emre olmayan yerlerde TİKA vasıtasıyla yapılıyordu bu hizmetler.”

“MÜCADELE ARTARAK DEVAM EDECEK”

30 Mart’ta milletin kendilerine ‘Paralel örgüt’ ile mücadele görevi verdiğini belirten İşler, “Bürokraside aktif görevlerden pasif pozisyonlara çekiliyorlar. 17 ve 25 Aralık’la ilgili, MİT tır’larının durdurulmasıyla ilgili açılan davalar, hazırlanan iddianameler var, yürütülen soruşturmalar var. Bunlar paralel çeteyle mücadelenin artarak devam ettiğinin ve edeceğinin birer göstergesi. Böylece 30 Mart öncesinde milletimize vermiş olduğumuz sözü de tutmuş, üzerimize almış olduğumuz görevi yerine getirmiş oluyoruz” şeklinde konuştu. İşler, paralel yapının, ‘Her şey bizim olsun, her şey bizden sorulsun’ anlayışında olduğunu kaydeden İşler, bunun diğer cemaatlerin de rahatsız olduğu bir konu olduğunu da vurguladı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

17 Aralık ile başlayan sürecin ‘Gezi’ ile direkt ilintisi olduğunu söyleyen Başbakan Yardımcısı İşler şu değerlendirmelerde bulundu: “Gezi olayları ‘Başarılı Türkiye’ modelinin başarısız kılınma operasyonuydu. Türkiye ezilen halklara ‘kötü örnek’ olmuştu. Arap Baharı’na da ilham kaynağı olan ‘Başarılı Türkiye’ modelini kendi membaında boğmak istediler. Hemen ardından da dikkat edin 3 Temmuz’da Mısır da darbeyi yaptılar. Mısır’da da Muhammed Mursi tıpkı Erdoğan gibi birileri için ciddi şekilde tehlike, sıkıntı oluşturuyordu. Türkiye ve Mısır’da denediler. Birinde başardılar birinde başaramadılar.”

“UYUYAN DEVİ UYANDIRDIK”

“Olaylara geniş perspektiften baktığımızda Türkiye uyuyan bir devdi, AK Parti bu uyuyan devi uyandırdı. Bu uyanan devin uyanması birilerini rahatsız etti. Biz, bizim için doğruları yapmaya gayret ediyor ve yapıyoruz. Ancak bizim doğrularımız herkese doğru gelecek diye bir şey yok. Rahatsız olmaları bir yerde doğal...”

Balkanlar’ın en büyük külliyesine TİKA imzası

TİKA’nın katkılarıyla tamamlanan Balkanlar’ın en büyük külliyesi, Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler ve Karadağ Cumhurbaşkanı Filip Vujanovic’in katıldığı törenle hizmete açıldı. Yerel cemaatlerin girişimi ile 2002 yılında temeli atılan ancak maddi imkansızlıklar nedeniyle tamamlanamayan Selimiye Camii ve İslam Kültür Merkezi projesi geçtiğimiz günlerde TİKA’nın desteği ile tamamlandı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile açılan külliyenin bünyesinde Kur’an kursundan kreşine, konferans salonundan imarethanesine (aşevi) kadar birçok birim hizmet verecek.

AÇILIŞA KARADAĞ CUMHURBAŞKANI DA KATILDI

Karadağ’ın Bar şehrinde bulunan Selimiye Camii ve İslam Kültür Merkezi’nin açılışına Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler’in yanı sıra Karadağ Cumhurbaşkanı Filip Vuyanoviç, Karadağ Meclis Başkanı Ranko Krivokapiç, Karadağ Başbakan Yardımcısı Rafet Husoviç, Karadağ Meclis Başkan Yardımcısı Sülo Mustafiç, Karadağ İslam Birliği Başkanı Rıfat Feyziç, büyükelçiler, AK Parti İstanbul Milletvekili Şirin Ünal, CHP İstanbul Milletvekili Faik Tunay, TİKA yetkilileri ve kalabalık bir heyet katıldı.

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, törende yaptığı konuşmada, “Bir barış dini olan İslam’ın kutsal mabedinin tamamlanmasının sevincini yüzlerinizden okuyor olmanın mutluluğu içinde muhteşem eserin yapımında emeği geçen herkese, bilhassa TİKA ve Karadağ İslam Birliği Meşihatına teşekkür ediyorum” dedi. İki ülke arasında derin, tarihi kökler üzerine inşa edilmiş olan iyi ilişkilerin, işbirliğinin büyüklüğüne, bugünkü anlamlı açılışla bir kez daha şahitlik ettiklerini belirten İşler şunları kaydetti: “Karadağ İslam toplumunun hem bir ihtiyacının karşılanmasını hem de Karadağ’da barış ve huzur ortamının sağlamlığını bir kez daha görmüş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu barış ve huzur ortamının temin edilmesindeki çabaları ve dikkatleri için Karadağ devleti yetkililerine teşekkür ediyorum”

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler’in ardından söz alan Karadağ İslam Birliği Başkanı Rıfat Feyziç, “12 yıllık süreçte Türkiye’yi aydınlatan AK Parti’nin yaydığı ışığın nuru Karadağ’da da kendini hissettirdi” şeklinde konuştu.

Selimiye Camii ve İslam Kültür Merkezi

Yerel cemaatlerin öncülüğünde yapımına 2002 yılında başlanan ancak finansal sıkıntılar nedeniyle bir türlü tamamlanamayan Selimiye Camii ve İslam Kültür Merkezi projesi, 2013 yılında TİKA tarafından devralınmasının ardından kısa sürede tamamlandı. Yapı, 6 bin metrekarelik alanda cami ve iki bölümden oluşan kültür merkezi olarak hizmet verecek. Kültür merkezi bünyesinde, sınıflar, oyun salonları, misafirhane, kreş, kütüphane, imarethane ve bilgisayar sınıfları yer alacak. Cami ‘Selimiye’ adını, Bar şehrindeki ilk cami olan ve bugün sadece temelleri bulunan Selimiye Camisi’nden aldı.

Somali’de Türkiye’nin varlığından rahatsızlar

Somali’de THY güvenlik sorumlusu bir vatandaşımızın öldürülmesi olayına da değinen İşler şunları söyledi: “Somali’de daha önce de çeşitli saldırılar oldu. Oradaki güvenlik zafiyeti malum. Sayın başbakanımız oraya büyük bir heyetle gittiği zaman da güvenlik zafiyeti belki şimdikinden daha da fazla bir şekilde mevcuttu. Geçmişteki saldırılar tamamen terör saldırısı niteliğindeydi. Bu son olayda ise aldığımız ilk bilgiler ve intibalara göre bir terör saldırısı söz konusu değil. Birini işten attığınızda veya menfaati zedelendiğinde bu tip olayların yaşanabileceği bir coğrafya orası… Araştırmalar tabiî ki devam ediyor” Türkiye’nin Somali’de, başka yerlerde var olmasından, Türkiye’nin büyümesinden, oralara ulaşmasından rahatsız olanların var olduğunun bilincinde olduklarını da belirten İşler, Türkiye’nin Somali’de görünür bir rakibi bulunmadığını söyledi. İşler şunları söyledi: “Somali’de rakibimiz yok. Kimseyle yarışmıyoruz yani. Başkalarına birkaç tur bindirmiş durumdayız. Kendimizle yarışıyoruz ama bizi kıskananlar, çekemeyenlerin varlığı da bir gerçektir.

2023 HEDEFLERİ MİLAT OLDU

Türkiye karşıtı girişimlerin 2011 itibariyle başladığını söyleyen Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, 2011 seçimleri öncesi 2023 hedeflerini açıkladıklarına vurgu yaparak şöyle devam etti:

“2023 hedefleri birilerini ciddi şekilde rahatsız etmiştir. Ben bunu da doğal karşılıyorum. 10 yıl içerisinde 3 kat büyüyecek olan, bölgesinde ve dünyada daha fazla söz sahibi olacak olan Türkiye’yi kendisine rakip gören birtakım ülkelerin rahatsız olması da doğal.

AK Parti’nin pek çok alanda devrim niteliğinde açılımlar ortaya koyduğunu kaydeden İşler, en büyük gelişmenin dış politika alanında kat edildiğini, Türkiye’nin dış politikasının tek boyutluluktan çok boyutluluğa taşındığını, hantal bir yapıdan daha aktif ve dinamik bir yapıya dönüşüm sağlandığını, nemelazımcılıktan ön alıcı politikaya geçildiğini belirtti.

 Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23