• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

YSK’dan çifte standart

Yeniakit Publisher
2014-02-21 21:26:00 -
YSK’dan çifte standart

Sarıyer İlçe Seçim Kurulu’nun kararını bozan YSK, İl Seçim Kurulu’nu by-pass ederek, CHP’nin seçimlere girebileceği yönünde karar aldı. Geçmişte listesini 15 dakika geç teslim eden DYP’yi seçime almayan YSK’nın, 9 dakika geciken CHP lehine karar alması, çifte standart olarak yorumlandı.

YAĞIZ KILIÇ / İSTANBUL - Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Sarıyer’de aday listelerini geç teslim eden ve seçime giremeyen CHP için yetki gaspı yaptığı ortaya çıktı.  Önceki gece ‘ivedi’ şekilde toplanan YSK, Mahalli İdareler Seçim Kanunu’nun 12’inci maddesine aykırı 9 dakikalık gecikmeyi ‘yok’ saydı ve CHP’nin seçimlere katılması yönünde karar verdi. AK Parti Genel Merkezi tarafından YSK’nın kararına itiraz edileceği öğrenildi.

ÖZDEMİR: YSK, DYP İÇİN SEÇİMDEN MEN KARARI VERDİ

AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir, YSK’nın CHP’nin seçimlere girme yönündeki kararının çifte standart olduğunu söyledi.  
Özdemir, YSK’nın kanunlardaki İl Seçim Kurulu’na itiraz yapılmayarak yetki gaspı yaptığını belirterek, “Parti içi çekişmelerden dolayı listelerin teslim edilmesinde geç kalındığı ortada. Neden saat 17.00’ye kadar bekleniyor? İlçe Seçim Kurulu’nun verdiği karar ortada. Yine aynı durumda olan ve listelerini 15 dakika geç teslim eden Sarıyer’de Doğru Yol Partisi için seçimden men kararı verilirken, CHP için çifte standart uygulanarak lehte karar alınıyor. Bunu kimse bilmiyor. AK Parti Genel Merkezi YSK’nın verdiği bu karara karşı çıkacak. ” dedi.

KANUNLAR İL SEÇİM KURULU’NU İŞARET EDİYOR

YSK mevzuatına göre CHP’nin İl Seçim Kurulu’na itiraz etmesi gerekirken, YSK’ya doğrudan başvurdu. YSK ise önceki gün ‘ivedi’ olarak gece yarısına doğru toplandı. YSK’nın İl Seçim Kurulu’nun pas geçmesi siyasi çevreler tarafından yetki gaspı olarak değerlendirildi.

CHP KARARI SP’YE ÖRNEK TEŞKİL ETMEZ Mİ?

Öte yandan, Uşak İl Seçim Kurulu, Saadet Partisi’nin Uşak Belediyesi, Ulubey ve Eşme ilçe belediye başkan adayları ile il genel meclisi üyelerini içeren aday listesini 17,07’de teslim ettiği gerekçesiyle 30 Mart’taki yerel seçimlere katılmamasına karar verdi.  Şimdi Sarıyer’de 9 dakika geciken CHP’ye seçime girme izni veren YSK’nın SP için ne karar alacağı merak ediliylor.


x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23