• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türkiye hep hakkı adaleti savunuyor

Yeniakit Publisher
2014-01-01 21:35:35 - 2014-01-02 09:38:04
Türkiye hep hakkı adaleti savunuyor

Mekke’nin Fethi yurdun her yerinde programlarla kutlandı. Ankara’daki “Diriliş Gecesi”nde konuşan Kudüs Muhafızı Salah “Türkiye hep hakkı, adaleti savunuyor. Mazlumların elinden tutuyor. İşte bunu gören şer güçler bu ülkenin içine fitne sokmak istiyor” dedi

HABER MERKEZİ - Mekke’nin Fethi’nin 1383. yıldönümü yurdun dört bir yanında düzenlenen coşkulu programlarla kutlandı.

Elden Ele Uluslararası Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin Ankara’da düzenlediği “Mekke’nin Fethi’nden Kudüs’ün Yeniden Fethi’ne Diriliş Gecesi” adlı program Kocatepe Kültür Merkezinde yapıldı.

Programda konuşan Raid Salah, Türkiye’yi tüm İslam aleminin acısına, hüznüne merhamet gösteren şefkatli bir anneye benzettiğini ifade ederek “Bugün Türkiye, Filistin’e el uzatıyor, zulüm altında inleyen Çin’deki Müslümanlara el uzatıyor. Burma’dakilere el uzatıyor. Suriye’ye yardım ediyor. Mısır’da hakkı, adaleti savunuyor. Yemen’de, Libya’da, İslam aleminin dört bir tarafında Müslümanları savunuyor. Türkiye hep hakkı, adaleti savunuyor. İşte bunu gören şer güçler bu ülkenin içine fitne sokmak istiyorlar. Rabbime, Türkiye’ye uzanan şer ellerini kırması yönünde dua ediyorum” diye konuştu.

KUDÜS’Ü HÜRRİYETİNE KAVUŞTURUN

Filistinlilerin selamlarını ileten Salah, “Kanuni Sultan Süleyman’ın bu kutlu yolunda Sultan Abdülhamid Han yürüdü. Yine bu yolda mücahit Prof. Dr. Necmettin Erbakan yürüdü. İşte bu yolda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yürüyor. Bütün cesaretiyle gidiyor. İşte gelin, biz de onların arkasından yürüyelim. Nasıl İstanbul’u fethettiysek Kudüs’ü de fethedelim. Mescid-i Aksa’yı da fethedelim” dedi.

Salah, “Sizler Kudüs’ü yıllarca korudunuz, muhafaza ettiniz. 500 yıl dile kolay. Kudüs’ü koruma sıranız yine geliyor. Kudüs sizlerden kendisine destek vermenizi, zafere ulaştırmanızı bekliyor” dedi.

ÖDÜN VERMEYİN

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) de Adana’da, Kocaeli’de ve Sakarya’da Mekke’nin Fethi programları düzenledi. AGD Adana Şubesince Menderes Spor Salonu’nda gerçekleştirilen program, imam hatipler Bayram Genç ve Ali Güven’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Sinevizyon gösterisinin sunulduğu programda, ilahiler okundu. Mısırlı Memduh Cude Saad’ın Kur’an-ı Kerim okuduğu programa, çok sayıda kişi katıldı.

Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Rehberlik Konseyi Üyesi Dr. Cemal Hışmet, etkinlikte yaptığı konuşmada, ‘’Yapılan provokasyonlara rağmen biz asla barışçıl mücadelemizden ödün vermedik’’ dedi.

AGD Adana Şube Başkanı Abdulaziz Kıranşal ise Müslümanların yanlışlardan dönmek için Hz. Muhammed’i ve Mekke’nin fethini bilmesi gerektiğini ifade etti. Kıranşal, Mekke’nin fethi ve Hz. Peygamber’in hayatıyla ilgili bilgiler verdi.

MÜSLÜMANLAR ZULÜM ALTINDA

AGD Kocaeli Şubesince düzenlenen program ise İzmit Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.

Program, dünya birincisi İranlı hafız Ahmet Ebul Kasımi’nin Kuran-ı Kerim okumasıyla başladı. AGD Kocaeli Şube Başkanı Samet Gürsoy, yaptığı konuşmada, milletin değerlerini yansıtan ve Müslüman kimliğine uygun bir program düzenlediklerini söyledi.

BÜYÜK HEYECAN

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Sakarya Şubesi, Atatürk Spor Salonu’nda Mekke’nin fethinin 1383. yıldönümünü kutladı. Programa yaklaşık 5 bin kişi katıldı. 81 ilde 600 farklı noktada düzenlenen etkinliklerin Sakarya ayağındaki program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Geceye, Saadet Partililer tam kadro katıldı. Mazlumlara el uzatıyor

Şeyh Raid Salah, “Bugün Türkiye; Filistin’e Çin’deki Müslümanlara, Burma’ya, Suriye’ye, Mısır halkına, Yemen’e, Libya’ya el uzatıyor. Mazlumların yanında yer alıyor. İslam âleminin dört bir tarafında Müslümanları savunuyor. Rabbime, Türkiye’ye uzanan şer elleri kırması yönünde dua ediyorum” diyor.


x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23