• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türk Kızılaydan 20 bine yakın kişiye karantina yemeği

Yeniakit Publisher
2020-03-30 13:03:00 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Türk Kızılaydan 20 bine yakın kişiye karantina yemeği

Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık: - "42 il, 63 noktada karantina altında olan toplam 19 bin 993 vatandaşımıza 627 bin 481 öğün beslenme desteği sunuyoruz"

İSTANBUL (AA) - Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ile mücadele kapsamında çalışmalarını sürdüren Türk Kızılay, karantinadaki yaklaşık 20 bin kişiye 3 öğün beslenme desteği veriyor.

Türk Kızılaydan yapılan açıklamada, koronavirüs ile mücadelede de üzerine düşen görevi yerine getiren Kızılay'ın yurt dışından gelen ve 42 il ve 63 noktada karantina altına alınan yaklaşık 20 bin kişiye üç öğün beslenme hizmeti vermeye devam ettiği belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, toplum olarak daha fazla dayanışmaya ihtiyaç olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Bizler Kızılay olarak bu olağanüstü dönemde tüm kaynaklarımızı ihtiyaç sahipleri için seferber ediyoruz. 8 bin 111 gönüllü profesyonel ile seferberlik ilan ettik, sahada çalışmalarımız sürüyor. Son 2 haftadır gözlem altındaki vatandaşlarımıza Kızılay olarak yemek desteğimizi eksiksiz yerine getiriyoruz. 42 il, 63 noktada karantina altında olan toplam 19 bin 993 vatandaşımıza 627 bin 481 öğün beslenme desteği sunuyoruz. Hepsine şifa ve sağlık dileklerimizi iletiyoruz. 152 yıllık tarihimiz, bize zor günleri atlatmada dayanışmanın önemini öğretti."

Kınık, Kızılayın, hayat normale dönene kadar yardım çalışmalarını sürdüreceğini ifade etti.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23