• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Tekirdağ Köftesi nasıl yapılır? Tekirdağ köftesi tarifi

Yeniakit Publisher
2021-12-31 15:38:00 - 2021-12-31 16:05:41
Tekirdağ Köftesi nasıl yapılır? Tekirdağ köftesi tarifi

2 dakikada pişen yemek Tire şiş köftesi tarifi

Tekirdağ köftesi malzemeleri

  • 1 kg yağlı kıyma (dana ve kuzu karışık)
  • 2 diş sarımsak
  • 1 kahve fincanı irmik
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 dilim ekmek
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 adet yumurta
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Pul biber
  • Tuz

Tekirdağ köftesi nasıl yapılır?

Ekmekleri küçük küçük dilimleyin ve ıslatın. Kıymayı bir kabın içerisine alın. Kıymanın üzerine baharat ve ekmek dilimlerini ekleyerek 5 dakika yoğurun. Sarımsak ve soğanı rendeledikten sonra kıymanın üzerine ekleyin ve yoğurmaya devam edin. Daha sonra içine yumurta, irmik ve karbonatı da ilave ederek 10 dakika yoğurun. Kıymanın yapışmasını önlemek için elinizi hafifçe ıslatabilirsiniz.

Kıymalı harç hazır olduğunda iki elinizle havaya kaldırıp hızlıca kabın içerisine atın. Bu işlemi 15-20 kez tekrarlayabilirsiniz. Kıymanın üzerini streç film ile kapatın. Vaktiniz varsa 1 gece, yoksa yarım saat buzdolabında dinlendirin.

Dinlenen kıymadan küçük parçalar kopartın ve elinizle uzun ince şekiller verin. Hazırladığınız köfteleri yapışmaz tavada veya ızgarada pişirin. Tekirdağ köftesini piyaz eşliğinde sunabilirsiniz.

Diğer önerimiz ise;

Tire Şiş Köfte (Tereyağlı) Tarifi

Malzemeler

  • 500 gr kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı irmik
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 150 gr tereyağ (köfteler için)
  • 5 adet domates
  • 50 gr tereyağ domatesleri kavurmak için
  • Yarım demet maydanoz
  • Gerektiği kadar yoğurt

Tire köfte tarifi nasıl yapılır?

Önce kıymayı bir yoğurma kabının içine koyun bir soğanı rendeleyin. 1 tatlı irmik koyun, tuzunu, baharatlarını ekleyin ve güzelce yoğurun daha sonra şişlere köftelerinizi geçirin. Düz bir zeminde ince olacak şekilde rulo haline getirin köfteleri bir elektrikli ızgarada veya fırının ızgarasında pişirin. Daha sonra bir tavada 50 gram tereyağını kızdırın ve domatesleri kare kare doğrayıp içinde kavurun. Biraz sulu bırakın. Ayrı bir yerde 150 gram tereyağını kızdırın ve pişirdiğiniz köfteleri içine atın birkaç kez döndürün. Daha sonra maydanozları İnce İnce doğrayın servis tabağının en alt kısmına domatesleri koyun, üstüne köfteleri yerleştirin. Onun üstüne tekrar domates sosundan dökün. Domatesin üstüne maydanozları koyun. Kenarına yoğurdu koyun ve en üstüne tereyağdan kalanı köftelerin üzerine dökün. Afiyet olsun. 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23