• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Taş kadayıf hamuru nasıl yapılır tarifi

Güneydoğu lezzetlerinden olan taş kadayıfı denemeniz için sizlere bu tarifi derledik. Peki ama taş kadayıf nasıl yapılır? Taş kadayıf hamuru nasıl olmalı? Taş kadayıf şerbeti nasıl kaynatılmalı? İşte detaylar...

2019-11-15 12:00:00 -
Taş kadayıf hamuru nasıl yapılır tarifi

Güneydoğu lezzetlerinden olan taş kadayıfı denemeniz için sizlere bu tarifi derledik. Peki ama taş kadayıf nasıl yapılır? Taş kadayıf hamuru nasıl olmalı? Taş kadayıf şerbeti nasıl kaynatılmalı? İşte detaylar...

Taş kadayıfa dair bütün incelikleri bu haberin içeriğinden bulmanız mümkün. Dilediğiniz gibi süsleyip farklı lezzetlerle birleştirebileceğinzi enfes, şerbetli tatlı...

Hamuru için;

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1.5 su bardağı ılık su
  • 1/2 paket yaşmaya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Aldığı kadar (yaklaşık 2 su bardağı) un
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay kaşığı tuz

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 dilim limon

İçi için;

  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz

Kızartmak için;

  • Sıvıyağ

 

Şerbet malzemesini bir tencereye alın ve eriyinceye kadar karıştırdıktan sonra ocağa alın.

 Kaynamaya başlayınca altını kısın. 10-12 dakika kaynattıktan sonra ocaktan alıp soğutun.

Hamur için süt ve suyu yoğurma kabına alıp karıştırın. I çine maya ve toz şekeri ilave edip karıştırdıktan sonra üzerini örterek 10 dakika aktifleşmesi için bekletin. Maya köpürdükten sonra kalan malzemeyi de ekleyin ve mikserin en düşük devrinde 3-4 dakika çırparak krep hamuru kıvamında bir hamur elde edin. 

 Kabın üzerini örtüp 15 dakika kadar mayalanmaya bırakın. Bir krep tavasını çok az yağlayıp orta ateşe yanan ocağa alın. Hamur karışımından birer kepçe alarak pancake yapar gibi tavaya yuvarlak bir şekilde dökün. Sadece tek tarafını üzeri göz göz oluncaya dek pişirin ve spatula ile tavadan alıp bir mutfak bezini üzerine koyun. Hamur bitene dek işleme devam edin.

Pişirdiğiniz hamurların içlerine birer tatlı kaşığı dövülmüş ceviz koyun. Yarım ay şeklinde ikiye katlayıp kenarlarını iyice kapatın.

Sıvı yağı kızdırın ve taş kadayıfların her iki tarafını da çevirerek kızartın. Kevgir yardımıyla yağdan alın ve soğuttuğunuz şerbetin içine atın. 1-2 dakika şerbetin içinde bekletip hemen servis tabağına alın. 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23