• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Tarlasını sürerken tarihi eser buldu

Yeniakit Publisher
2020-03-30 20:19:24 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Tarlasını sürerken tarihi eser buldu

Burdur’da tarlasını süren çiftçi sert bir cisme denk gelince kepçe yardımıyla kazdı.

Burdur’da tarlasını süren çiftçi sert bir cisme denk gelince kepçe yardımıyla kazdı. Tarladan çıkan beton blokların 2’nci yüzyıl Roma dönemine ait eserler olduğu ortaya çıktı.

Merkeze Bağlı Büğdüz köyünde ikamet eden Abdullah Candan (48), köy kenarındaki tarlasını sürmeye başladı. Tarlayı sürerken sabanın sert bir cisme dokunduğunu fark eden Candan kaya parçalarını çıkartmak için kepçe kullandı. Yapılan kazıda tarihi nitelikte olan 5 parça kaya blok bulundu. Candan hemen durumu jandarmaya bildirdi. Jandarma ekipleri tarlayı şeritle çevirerek korumaya aldı. Tarlada inceleme yapan Burdur Müze Müdürlüğü ekipleri, kayaların 2’nci yüzyıl Roma dönemine ait olduğunu tespit etti.

Tarla sahibi Abdullah Candan, "Tarlamı sürerken sabana taş denk geldi onu çıkartırken başta bir taş daha denk geldi. Değerli bir taş olduğunu fark edince jandarmaya bildirdim. Müze Müdürlüğünden geldiler, burayı sit alanı ilan edeceklerini söylediler" dedi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23