• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sarımsak tozu nasıl yapılır?

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen sarımsak tozunu evde yapmak mümkün. Katkı maddesi olmadan, sarımsağın ömrünü uzatarak dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Peki ama sarımsak tozu nasıl yapılır? Evde sarımsak tozu yapmanın püf noktaları nelerdir? Evde sarımsak tozu yapımı...

2019-12-05 13:11:00 -
Sarımsak tozu nasıl yapılır?

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen sarımsak tozunu evde yapmak mümkün. Katkı maddesi olmadan, sarımsağın ömrünü uzatarak dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Peki ama sarımsak tozu nasıl yapılır? Evde sarımsak tozu yapmanın püf noktaları nelerdir? Evde sarımsak tozu yapımı...

Yemeklerdeki lezzeti dorukalra çıkaran sarımsağı, toz halinde evde zuun süre saklamak ve tadını kaybetmeden muhafaza etmek mümkün. Bikaç püf nokta ile sarımsaklarınızı dilediğiniz gibi saklayabilirsiniz.

Malzemeler

  • 1 kilogram sarımsak
  • 3-4 yemek kaşığı deniz tuzu

Sarımsakları tek tek soyun ve olabildiğince ince dilimler halinde doğrayın.

Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine soyup dilimlediğiniz sarımsakları yerleştirin.

200 dereceye ayarladığınız fırında sarımsaklar iyice kuruyana kadar kavurun. Fırından çıkan sarımsakları, soğumaları için bir tülbent üzerine yerleştirin ve bekletin.

Sarımsaklar soğuduğunda içerisine tuzu ilave edip rondodan geçirin.

Toz haline geldiğinde kavanoza boşaltın ve kuru bir alanda saklayın.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23