• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Muğla, Bitlis ve Tokat’ta gerginlik

Yeniakit Publisher
2014-04-02 06:51:00 - 2014-04-02 01:18:10
Muğla, Bitlis ve Tokat’ta gerginlik

Seçim gecesi, Muğla’nın Yatağan ilçesinde oyların çalındığını iddia eden CHP’li grubun AK Parti Yatağan İlçe Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Sener’i darb etmesine tepkiler sürüyor.

AK Parti Yatağan İlçe Başkanı Osman Koç, 30 Mart gecesi oy pusulalarının bir kısmının çalındığı iddiasının ardından ilçede yaşanan gerginlikle ilgili olarak, “Oy sayma işlemleri devam ederken başlamış olan uydurma haberler, çamur at izi kalsınlar ile inşa edilmiş şehir efsanelerine maruz kaldık. Demokrasinin yaşaması için mücadelemiz hukuki yollar çerçevesinde devam edecektir” dedi.      

AHLAT’TA BDP PROVOKASYONU

Bitlis’in Ahlat ilçesinde seçim sonuçlarının açıklamasının ardından, BDP’li grupların başlattığı gerginlik dün de devam etti. Sabah saatlerinde Selçuklu Çarşısı mevkisinde toplanan BDP’li bir grup, yola çöp konteynerleri ve briketlerle barikat kurup izinsiz gösteri yaptı. Polisin uyarısına rağmen dağılmayan gruba, basınçlı su ve biber gazıyla müdahalede bulunuldu. Ara sokaklara dağılan göstericiler, bir süre sonra yine aynı bölgede toplanarak eylemlerine devam etti. Esnafın kepenk kapattığı olaylarda, çok sayıda iş yerinin camı kırıldı.

TOKAT’TA AK PARTİ-MHP GERGİNLİĞİ

Tokat’ın Yeşilyurt ilçesinde AK Partili ve MHP’li iki grup arasında önceki gün çıkan kavganın ardından yaşanan gerginlik sürüyor. Yeşilyurt Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı’nın bulunduğu binanın önünde toplanan yaklaşık 150 kişilik grup adına basın açıklaması yapan MHP İlçe Başkanı Hüseyin Sezer, ilçede seçim kurallarının ihlal edildiğini öne sürerek, “Seçimlerin iptal edilmesi gerekmektedir” dedi. Basın açıklamasının ardından gruptaki kişilerden bazıları, bir iş yerinin camını kırdı. Bunun üzerine, polis ekipleri, gruba biber gazıyla müdahale etti. Yeşilyurt’ta belediye başkanlığını, resmi olmayan sonuçlara göre, AK Parti’nin adayı Kazım Misafir, bin 410 oy alarak kazanmıştı. MHP’nin adayı Kübra Sever Taşkıran ise bin 360 oy almıştı. Gaziosmanpaşa Mahallesi’nde dün kadınların tartışmasının ardından MHP’li ve AK Partili iki grup arasında çıkan kavgada 8 kişi yaralanmıştı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23