• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Market raflarını boşaltanlara duyarlı vatandaştan ders gibi cevap

Yeniakit Publisher
2020-03-19 20:09:00 - 2020-03-19 20:12:21

Dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgınının Türkiye'de de görülmesi bazı vatandaşları panikletti. Telaşa kapılan vatandaşlar marketlere hücum ederek rafları boşalttı. Öte yandan Hanefi Gündoğan isimli vatandaş çektiği videoyla insanlara ders gibi bir mesaj verdi.

 yeniakit.com.tr  Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve küresel bir salgına dönüşen koronavirüs Türkiye'de de görüldü. Türkiye'nin gerekli tüm önlemleri almasına karşın kriz fırsatçıları durumu fırsat bilerek harekete geçti. Stok yapan fırsatçılar ürünleri fahiş fiyatlardan satmaya başladı. Bazı vatandaşlar ise paniğe kapılarak market raflarını boşalttı.

Ders gibi cevap verdi

Öte yandan Hanefi Gündoğan isimli vatandaş çektiği video ile insanlara manidar bir cevap verdi. Makarna kuyruğuna girenlere, sağlık personellerine şiddet uygulayanlara ve devlete hakaret edenlere ders gibi cevap veren vatandaş yayınladığı videoda şunları söyledi:

"Masada 15 çeşit kahvaltılık varken 16. çeşidi isteyen insanoğlu şimdi makarna kuyruğuna girmek nasıl bir duygu. Sağlık personeline saldıran şiddet uygulayan insanoğlu şimdi sağlık personelinin ağzının içine bakmak nasıl bir duygu. Mazluma sahip çıkan Türkiye Cumhuriyeti'ne her türlü hakareti eden insanoğlu şimdi devlet bizi kurtar demek nasıl bir duygu. Dünyaları versen doymayacak olan insanoğlu gözle göremediğin bir mikrop yüzünden ALLAH'ı hatırlamak nasıl bir duygu."

200 sene önce böyle durumların yaşanmadığını ve insanların sistemle birlikte değiştiğini dile getiren Gündoğan konuşmasının devamında şunları aktardı:

Birileri de çıkıp diyor ki 5 vakit namaz kılıyorlar 24 saat ahlaksızlık ediyorlar. Birileri de diyorki 10 liralık ürünü 100 liraya satıyorlar ama Cuma namazına gidiyorlar. Böyle müslümanlık mı olur. Çok doğru böyle bir müslümanlık olmaz. Lakin unuttukları birşey var 200 sene önce kimse böyle davranmazdı. 200 senede ne değişti. Kur'an-ı Kerim mi, İslamiyet mi, Türklük mü? bunların hiçbiri değişmedi. Değişen biz olduk. Bizi sistem değiştirdi. Siz sistemi kuranlara veya sisteme laf etmeyeceksiniz ama bulduğunuz ilk fırsatta İslamiyet'e yükleneceksiniz. Öyle bir yağma yok. Devletimizden ALLAH razı olsun topyekün bir mücadele halinde. Hatta o kadar mücadele ediyorlarki dünyanın diğer ucundaki vatandaşını bırakmıyor alıp Türkiye'ye getirip karantinaya alıyor. Bize düşen bu sattaen sonra devletimizin ve yetkililerimizin söylediklerini yapmaktır. Sokağa çıkma evinde yat dinlen. Temizliğimize dikkat edeceğiz asparagas haberlere inanmayacağız bir de panik yapmayacağız. Tedbir bizden gerisi ALLAH'tan"
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

serhat

her söylediği doğru ama görmek için göz gerek

M.A.

Hayret! Kimse yorum yapmamış. İşinize gelmedi mi? 
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23