Amasya’da akrabaları ile serinlemek için Çekerek Irmağı’na giren genç kız, boğularak hayatını kaybetti. Genç kızın babası, boğulma tehlikesi geçiren akrabalarını sudan çıkardı; ancak kendi kızını kurtarmayı başaramadı
Amasya’da akrabaları ile serinlemek için Çekerek Irmağı’na giren genç kız boğularak öldü.
Merkeze bağlı Bekdemir köyünde serinlemek isteyen Mısra Yezek (15) ile akrabaları Kübra (14) ve Derya (13) Yezek, Çekerek Irmağı’na girdi. Bir süre sonra boğulma tehlikesi geçiren kızları fark edip kurtarmak için ırmağa giren Mısra’nın babası Uğur Yezek, Kübra ve Derya’yı sudan çıkarmayı başardı. Kendisi de boğulma tehlikesi yaşayan baba Yezek, lise 10. sınıf öğrencisi kızı Mısra Yezek’i ise sudan çıkaramadı.
Bir süre suda çırpındıktan sonra gözden kaybolan genç kızı kurtarmak için baba Uğur Yezek, köylülerden ve Jandarmadan yardım istedi. İhbar üzerine olay yerine giden Amasya Belediyesi Su Altı Arama Kurtarma birimi dalgıçları, bir süre sonra genç kızın cansız bedenine ulaştı.
Ekiplerin baba Yezek’i sakinleştirmelerinin ardından Mısra Yezek’in cesedi, Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Ambulansla hastaneye götürülen Kübra ve Derya Yezek’in sağlık durumlarının ise iyi olduğu bildirildi.