• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Karabaş otunun faydaları nelerdir?

Yeniakit Publisher
2018-06-19 16:15:00 -
Karabaş otunun faydaları nelerdir?

Karabaş otu yanıklara iyi gelir Karabaş otunun cilt sağlığı yanında saç sağlığına da ciddi anlamda katkı sağlamaktadır. Özellikle saç dökülmelerine karşı etkilidir. Karabaş otu çok fazla esansiyel yağlar içermektedir. Bu yağlar genelde sinir ve ruh sağlığı için iyi gelmektedir.

Karabaş otu aynı zamanda lavanta olarak da bilinmektedir. Yaygın olarak Akdeniz Bölgesi’nde yetişmektedir. Yaprakları yeşil ve dikdörtgendir, çiçekleri hoş kokulu, mavidir. Karabaş otunun çok hoş bir kokusu vardır.

Karabaş otu çok eski çağlardan beri özellikle sinir ve ruh hastalıklarının tedavisinde kullanılmaktadır. Bunun yanında baş ağrısı ve güneş çarpmalarında da yaygın olarak kullanılmaktadır. İkinci Dünya Savaşı sırasında askerlerin yaralarının tedavisinde ve yaraların dezenfekte işlemlerinde kullanılmıştır.

Karabaş otu A ve C vitamini yanında kalsiyum ve demir içermektedir. Bu özelliğinin yardımıyla birçok açıdan sağlığa katkıda bulunur.

KARABAŞ OTUNUN SAĞLIĞA FAYDALARI

Karabaş otu daha çok vücudun dış kısmına fayda sağlamakla birlikte kısmen iç organlar içinde bazı faydaları vardır. Özellikle ruh ve sinir sağlığı üzerindeki olumlu etkileri ön plana çıkıyor. Karabaş otunun cilt ve saç sağlığı yanında doğal bir parfüm olarak kullanılma özelliği de var.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

KARABAŞ OTUNUN CİLT SAĞLIĞINA FAYDALARI

Karabaş otu cilt sağlığına çok geniş bir yelpazede fayda sağlamaktadır. Birçok cilt problemini ortadan kaldırma özelliği vardır. Bu özelliklerinden dolayı kozmetik ve cilt bakımı malzemelerinde yaygın olarak kullanılmaktadır.

Karabaş otu akne tedavilerinde kullanılmaktadır. Cilt üzerinde meydana gelen kızarma ve şişliklere karşı iyi gelir. Aynı zamanda egzama hastalıkları için de başarılı sonuçlar veren karabaş otu, kaşıntıları rahatlatıcı özellliği vardır.

Karabaş otunun yaraları dezenfekte ettiği ve iyileşme sürecini hızlandırdığı çok eski çağlardan beri bilinen bir şeydir. Bunun yanında ciltlerde meydana gelen kırışıklıkları giderebilir. Cildin yaşlanma sürecini yavaşlatabilir. Cilt üzerinde etkilenen kısma 2-3 damla karabaş yağı damlatılarak masaj yapılması birçok cilt hastalığının iyileşmesini sağlayabilir.

KARABAŞ OTU KAN SAĞLIĞINI KORUR

Bir bardak kaynatılmış suya karabaş otu tomurcukları koyun ve demleyeme bırakın, bir saat beklettikten sonra için. Bu işlem kan hücreleri sağlığı için önemlidir. Kanda oksijen taşıyan hücrelerin güçlenmesini sağlar. Aynı karışımı daha fazla miktarda hazırlayarak sabahları yüzünüzü bu karışımla yıkamanız cilt sağlığınızın korunmasına yardımcı olabilir.

KARABAŞ OTU YANIKLARA İYİ GELİR

Karabaş otu yanıkların tedavisinde de kullanılabilir. Bunun için etkilenen kısma bir iki damla karabaş otu yağı damlatarak masaj yapmanız yeterlidir. Bu işlem ayrıca ellerde ve derinin diğer bölümlerinde meydana gelen çatlak sorunlarına da iyi gelmektedir. Aynı şekilde dudaklarda meydana gelen çatlakları da giderebilir.

Böcek ısırıklarının tedavisinde de bu işlemi kullanabilirsiniz. Ayrıca lavanta tomurcuklarını direkt olarak fazla miktarda olmamak şartıyla cilde uygulamak mümkün, aşırı çatlaklarda doğal bir tedavi metodu olabilir.

KARABAŞ OTUNUN SAÇLARA FAYDASI

Karabaş otunun cilt sağlığı yanında saç sağlığına da ciddi anlamda katkı sağlamaktadır. Özellikle saç dökülmelerine karşı etkilidir, saçların yumuşamasını sağlar ve doğal bir parlaklık kazandırır. Kepek sorunlarını çözülmesine yardımcı olabilir, bit sorunlarına karşı etkilidir.

Karabaş otunun saç hastalıklarını tedavi etmesinin yanında saç bakımı için de kullanılmaktadır. Kuru kafa derisi sorunlarını ortadan kaldırabilir, saç uzamasını teşvik eder ve genel anlamda saç sağlığını korur.

UYKU PROBLEMİNİ GİDEREBİLİR

Karabaş otu çok fazla esansiyel yağlar içermektedir. Bu yağlar genelde sinir ve ruh sağlığı için iyi gelmektedir. Bunun için akşam yatmadan önce yastığınıza veya elbisenize bir miktar sürmeniz yeterlidir.

STRES VE DEPRESYONA KARŞI KORUR

Karabaş otunun içerdiği esansiyel yağlar sakinleştiricidirler ve sinir sistemi üzerinde çok etkilidirler. Bu yüzden odanızın bir köşesinde kavanoz içerisinde karabaş otu yetiştirmeniz ruh sağlığı açısından faydalıdır. Karabaş otunun etrafa yaydığı koku ve aroma depresyon sorunlarının çözülmesine yardımcı olabilir.

BAŞ AĞRISINA KARABAŞ OTU İYİ GELİR

Karabaş otunun baş ağrısı ve migren hastalıklarına iyi geldiği düşünülmektedir. Karabaş otu yağının kafa etrafına ve boyun kısmına uygulanması migren ağrısı dahil kafa etrafında meydana gelen ağrıları giderebilir.

KARABAŞ OTU SİNDİRİME YARDIMCI OLUR

Karabaş otunun tomurcuklarından hazırlanarak yapılan çayın tüketilmesi genel anlamda sindirim sistemi sağlığı için faydalıdır. Bunun yanında hazımsızlığı giderebilir, bağırsak hareketlerini arttırırak kabızlık sorunlarını giderir ve bu kilo vermeye yardımcı olur.  Bunun yanında gaz sorunlarına etkili bir çözüm üretebilir.

KARABAŞ OTU KAS AĞRILARINI GİDEREBİLİR

Günümüzün en önemli sorunlarından bir tanesi olan strese çok iyi gelen karabaş otu, aynı zamanda fiziki ve mental yorgunlukları giderebilir. Fiziki şartlardan dolayı meydana gelen kas yorulmalarını giderir.

KARABAŞ OTUNUN DİĞER FAYDALARI

Karabaş otu antiseptik özelliğinden dolayı yaraların iyileşmesine yardımcı olabilir. Hücrelerin sağlığını korur, bazı kesik ve yaralardan geri kalan cilt üzerindeki izleri giderebilir. Karabaş otu yağının su veya bal ile inceltilerek cilt üzerinde uygulanmasını öneririz.

Karabaş otu cilt, deri ve vücutta bulunan kötü bakterileri ve mikropları etkisiz hale getirebilir. Doğal parfüm olarak kullanıldığında sinir sistemi üzerinde olumlu etkiler yapabilir. Kanamaların durmasına yardımcı olabilir. Gebelik esnasında kabızlık ve buna benzer sorunları çözdüğü düşünülmektedir. Fakat gebelik esnasında kullanılmasını biz önermiyoruz.

KARABAŞ OTUNUN ZARARLARI

Karabaş otunun genel anlamda sağlık için her hangi bir tehtid oluşturmadığını söylemek mümkün. Fakat ağız yoluyla alındığında baş ağrısı, kabızlık ve iştah artışı gibi bazı yan etkileri olabiliyor. Bu yüzden doktorunuza danışmadan ve çiğ olarak ağızdan alınmamasını öneriyoruz.

Aşırı ve yanlış kullanım sonucu karabaş otu cildi tahriş ve tahrip edebilir.

Merkezi sinir sistemi üzerindeki etkilerinden dolayı epilepsi hastalarının doktorlarına danışmadan tüketmelerini önermiyoruz.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23