• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kadir Topbaş beraat etti

Yeniakit Publisher
2014-06-04 09:14:00 - 2014-06-04 06:39:04
Kadir Topbaş beraat etti

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın, ‘’İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nün metrobüs projesi ile ilgili yaptığı alımlarda belediyeyi zarara uğratarak görevi kötüye kullandığı’’ iddiasıyla yargılandığı davada beraatine karar verildi.

İSTANBUL - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın, ‘’İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nün metrobüs projesi ile ilgili yaptığı alımlarda belediyeyi zarara uğratarak görevi kötüye kullandığı’’ iddiasıyla yargılandığı davada beraatine karar verildi.

İstanbul 15. Asliye Ceza Mahkemesinde 19 kişinin yargılandığı dava dosyası ile birleştirilen ve İstanbul 31. Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın duruşmasına Kadir Topbaş, ilk defa katıldı. Diğer sanıkları avukatları temsil etti. Müşteki Hakkı Sağlam’ın avukatıyla birlikte hazır olduğu duruşmayı, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ve CHP İl Başkanlığı üyeleri de izledi.

MÜŞTEKİ AVUKATININ “ZARAR” İDDİASI

Duruşmaya ilk defa katılan ve kimlik tespiti yapılan Kadir Topbaş’a, “mesleği, gelir durumu, medeni hali, adresi ve öğrenim durumu” soruldu. Oturduğu evin adresini bildiren Topbaş, evli, 3 çocuklu ve doktora mezunu olduğu cevaplarını verdi. Topbaş’ın, gelir durumuyla ilgili beyanda bulunacağı sırada araya giren Hakim Mustafa Erdoğan, “buna gerek yok” dedi. Savunma için süre istemediğini belirten Topbaş, bu duruşmada savunma yapacağını bildirdi.

KADİR TOPBAŞ’IN SAVUNMASI
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Topbaş, mahkemeye hazırladığı 4 sayfalık yazılı savunmasını sundu.

Otobüs alımlarının, acil ihtiyaç duyulduğu anda gerçekleştiğini, 50 otobüsün alındığını ve alıma devam edildiğini vurgulayan Topbaş, beraatine karar verilmesini istedi.

Hakim Mustafa Erdoğan’ın, “Yasa gereği soruyorum. Dava sonunda hakkınızda verilecek hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını ister misiniz?” diye sorduğu Topbaş ve avukatları, bu seçeneği kabul etmediklerini bildirdi.

Esasa ilişkin görüşü sorulan Cumhuriyet Savcısı Zeynel Sarıbuğa, suçun yasal unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle sanıkların beraatine hükmedilmesini istedi.

Söz alan Topbaş’ın avukatları da mütalaaya katıldıklarını belirterek, beraat kararı verilmesini talep etti.

MAHKEMENİN KARARI

Davanın karara bağlanacağı belirtilerek son sözü sorulan Kadir Topbaş, “Mahkemenin vereceği karara saygılıyız. Beraatimi talep ediyorum” dedi.

Kararını açıklayan Hakim Erdoğan, dosyada kamu zararı oluştuğuna dair herhangi bir delilin olmadığını belirterek, suçun yasal unsurları oluşmadığı gerekçesiyle tüm sanıkların ayrı ayrı beraatini kararlaştırdı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23