• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İsrail’den Kıbrıs’ta tehlikeli oyun! Çakma “Demir Kubbe” girişimi!

Yeniakit Publisher
Haber Merkezi Giriş Tarihi:
İsrail’den Kıbrıs’ta tehlikeli oyun! Çakma "Demir Kubbe" girişimi!

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin Omega televizyonu ve Cyprus News internet sitesinde yer alan haberlere göre, GKRY'nin İsrail'den aldığı Barak MX hava savunma sistemi, Limasol Limanı üzerinden Ada'ya ulaştı.

Rum basını, sosyal medyada yayınlanan bir videoya da haberlerinde yer vererek, İsrail'den alınan Barak MX'lerin Limasol üzerinden GKRY'nin iç bölgelerine sevk edildiğini öne sürdü.

Videolarda, uzun ve geniş bazı askeri araçların, Limasol Limanı'ndan güvenlik önlemleri altında ayrıldığı görülüyor.

Rum yetkililer, konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapmadı.

Rum basını, geçen yıl yetkililere dayandırdığı bir haberde, 2025'in ortalarına doğru İsrail yapımı Barak MX sisteminin teslimatının yapılacağını ve bunun GKRY'nin hava savunma kabiliyetlerini önemli ölçüde geliştireceğini yazmıştı.

GKRY Savunma Bakanı Vassilis Palmas, Aralık 2024'te yaptığı açıklamada, Doğu Akdeniz'de değişen jeostratejik dengeler nedeniyle hava savunmasının güçlendirilmesinin zorunlu olduğunu belirterek, Baf kentindeki Andreas Papandreou Hava Üssü ve Mari'deki (Tatlısu) Evangelos Florakis Deniz Üssü'ne hava savunma sistemi yerleştireceklerini ifade etmişti.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

celik kubbeye karsı ne faydalı

obusler obüslerin durudurlması top mermisn,n zor istedikleri kadar kubbe olsun

3.Abdülhamid

Neden Türkiye İrana Kıbrısta üs vermiyor. Düşman her istediğini yapıyor.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23