Bağcılar’da düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğinde konuşan Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı, “Biz insanı Yaradan’dan ötürü severiz” dedi. İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran ise, “Müslüman İslam’dan kazanmaz İslam’a kazandırır. İslam’ı kazanç kapısı yapmaz” şeklinde konuştu.
Hazreti Muhammed’in dünyaya teşrifinin 1443. yılı münasebetiyle ‘’Kutlu Doğum Haftası’’ kapsamında, İstanbul Bağcılar Spor Salonu’nda program düzenlendi. Hafız Abdurrahman Bozan’ın Kur’an tilavetinin ardından, Bağcılar Müftüsü Hasan Hüseyin Sula yaptığı konuşmada, Kutlu Doğum Haftası’nın bu yılki teması olan “din ve samimiyet” konusunun önemini vurguladı.
Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı konuşmasında, “İçimizden bir elçi gönderen Allah’a hamdolsun” dedikten sonra, insanın yeryüzünde Allah’ın yaratmış olduğu en kutsal varlık olduğunu ifade etti. Her insanın, dinine ve ırkına bakılmaksızın insanlık onuruna sahip olduğunu vurgulayan Çağırıcı, insanın yaratılmışların en üstünü olduğunu anlattı.
Geçtiğimiz yıl Kutlu Doğum Haftası’nın temasının “insan onuru” olduğunu ifade eden Çağırıcı, “Biz insanı Yaradan’dan ötürü severiz. Bizlere de kutsal varlığa hizmet etme şerefini verdi” dedi.
Hizmetin merkezine insanı aldıklarını, eşit ve adil bir yönetim sergilediklerini kaydeden Çağırıcı, “Herkese insan olduğu için hizmet etmenin onurunu ve şerefini yaşıyorum” diye konuştu. İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran da konuşmasında Allah ve Peygambere karşı samimi olmanın önemine değindi. “Müslüman İslam’dan kazanmaz, İslam’a kazandırır” diyen Yaran son zamanlarda bazı Müslümanların İslam’dan kazanmaya başladığını ifade ederek, “Hatta İstanbul’da türbesi bulunan sahabelerden Eyyüb El Ensari’nin ismini bir yüzme havuzuna verecek kadar kazanmaya çalışıyorlar” diye konuştu.