• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İncil’de şiddet iki kat

Yeniakit Publisher
2016-02-11 17:55:00 -
İncil’de şiddet iki kat

Bir yazılım mühendisi Kur’an-ı Kerim ile İncil’i hangisinin daha çok şiddet içerdiği sorusundan yola çıkarak karşılaştırdı. İşte ortaya çıkan çarpıcı sonuç

Yazılım mühendisinin karşılaştırması sonucunda İncil'de öldürme ve tahrip etme kelimelerinin Kuran'ı Kerim'e göre çok daha sık geçtiği sonucu ortaya çıktı.

Mühendis Tom Anderson, kutsal kitapların hangisinin daha çok şiddet içerikli olduğunu tespit etmek için bir yazılım geliştirdi. 

Anderson geliştirdiği yazılımın çıkış noktasını şöyle açıkladı “Bu proje son zamanlarda ‘terörizm'in İslami köktencilik ile bağlantılı olup olmadığı etrafında yaşanan tartışmalardan hareketle İslam'ın diğer dinlerle karşılaştırmak amacıyla ortaya çıktı”. 

Odin Metni adını verdiği ve metin analizlerine dayalı yazılımda Anderson, Eski ve Yeni Ahit'in yeni uluslararası versiyonunu ve Kur'an-ı Kerim'in 1957 basılmış İngilizce mealini kullandı. 

Yazılımın üç kutsal metni tarayıp analiz etmesi sadece iki dakika sürdü. 

Analiz sonucunda Eski Ahit, Yeni Ahit'ten daha şiddet içerikli iken Kur'an-ı Kerim'den iki kat daha fazla şiddet içerikli olduğu sonucuna varıldı.

Anderson analizini “Üç kutsal kitap arasında en şiddet içerikli olan Eski Ahit” açıklaması ile özetlerken “Öldürme ve tahrip Yeni Ahit'te Kur'an-ı Kerim'den açık bir biçimde daha fazla geçerken, Eski Ahit'te bu konulardan bahis Kur'an-ı Kerim'in iki katı” dedi.

Kaynak:TimeTürk/MelahatKemal

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23