• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Heniyye'den Toprak Günü'nde Filistin topraklarına bağlılık mesajı

Yeniakit Publisher
2020-03-31 01:09:38 -
Heniyye'den Toprak Günü'nde Filistin topraklarına bağlılık mesajı

GAZZE (AA) - Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, İsrail'in Filistin topraklarının kimliğini değiştirme çalışmalarının başarılı olamayacağını bildirdi.

Heniyye, Filistin topraklarındaki İsrail işgaline karşı direnişin sembolü haline gelen 30 Mart Toprak Günü'nün 44. yıl dönümü münasebetiyle yazılı açıklama yaptı.

Filistin topraklarının, meşru mücadelenin ana sembolü olarak kalacağını vurgulayan Heniyye, "Filistin halkı Yahudileştirme, tehcir, boyun eğdirme ve işgal altındaki toprakların Filistin-Arap kimliğini silme girişimleri karşısında topraklarına bağlılığını sürdürmektedir." ifalerini kullandı.

Toprak Günü'nün, tarihi Filistin topraklarının tamamının "bölünemez, satılamaz ve üzerinde pazarlık yapılmaz" topraklar olduğunu hatırlamalarına vesile olduğunu kaydeden Heniyye, şunları kaydetti:

"ABD Başkanı Donald Trump'ın sözde barış planı (Yüzyılın Anlaşması) ve İsrail'e bu toprakların herhangi bir kısmında sahte meşruiyet verme yolundaki umutsuz girişimleri fayda sağlamayacak ve halkımızı mücadelesinden döndüremeyecektir."
ÖNE ÇIKAN VİDEO

İsrail, 30 Mart 1976'da ülkenin kuzeyindeki Celile bölgesinde yaşayan Filistinlilere ait binlerce dönüm araziye el koydu. Bunun üzerine Filistin halkı, bu gasbı protesto için genel greve gitti ve gösteriler düzenledi.

İsrail polisi gösterilere katılan Filistinlilere ateş açarak 6 kişiyi öldürdü, çok sayıda kişiyi yaraladı. "Toprak Günü" olarak anılan bu olay, İsrail ile Filistin arasındaki çatışmanın kaynağı olan toprak konusunda Filistinlilerin gösterdiği direnişin simgesi olarak görülüyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23