• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

FETÖ kolejlerinde İHL nesli yetişecek

Yeniakit Publisher
2016-09-05 07:02:00 - 2016-09-06 09:40:07
FETÖ kolejlerinde İHL nesli yetişecek

Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, FETÖ’nün eğitim kurumlarını bir bir kapatıyor. FETÖ ile mücadele kapsamında 31 kuruma el konulup 15 Temmuz şehitlerinin isimleri verildi. Devlet himayesine geçen okullarda şimdi İmam Hatip Lisesi nesli yetişecek.

 FARUK ARSLAN / İSTANBUL - Zaman gazetesi, Cihan Haber Ajansı, TUSKON, Fatih Hastanesi gibi çeşitli alanlarda çok sayıda kuruluşuyla adeta üs kurduğu İstanbul’un Bahçelievler İlçesi’nden kazınan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ), eğitim alanında da ağır bir darbe yiyor. Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün göz açtırmadığı Pensilvanya Çetesi’nin onlarca kurumunun kapısına kilit vurulurken, devlet ve özel okullarından atılan örgütle bağlantılı öğretmen sayısı 500’ü aşmış durumda. Örgütün devlete aktarılan okullarının isimleri ise 15 Temmuz direnişinde şehit düşen kahramanların isimleriyle değiştiriliyor.

EĞİTİM MERKEZİ GÖRÜNÜMLÜ İNLERE GİRİLDİ

FETÖ ile mücadelede İstanbul genelinde rakamsal olarak en yüksek seviyeye ulaşan ilçe olan Bahçelievler Milli Eğitim Müdürlüğü, örgütün militan kazanma yuvası olan eğitim kurumu görünümlü 33 ‘in’ine el koydu. Bahçelievler MEM’in el koyduğu örgütün militan yuvalarının 12’si özel okul, 9’u yurt, 2’si pansiyon, 5’i dershane, 5’i ise kurs ve etüt merkezi.

ŞEHİTLERİN İSİMLERİ O OKULLARDA YAŞAYACAK

Devletin himayesine giren FETÖ okullarının isimleri de birer birer değiştiriliyor. Yeşilköy Havalimanı yolu üzerindeki İstanbul Fatih Koleji, İmam Hatip Lisesi’ne dönüştürülerek ismi “15 Temmuz Şehitleri Anadolu İmam Hatip Lisesi” yapıldı. Devasa büyüklükteki okul bünyesinde; Anadolu İmam Hatip Fen Lisesi, Anadolu İmam Hatip Sosyal Bilimler Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Sanat Lisesi bölümlerinin de hizmet vereceği aktarıldı. 1 adet İmam Hatip Ortaokulu’nun da hizmet vereceği 15 Temmuz Şehitleri Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde yatılı talebeler için yurt da bulunuyor.

FETÖ KOLEJİNDE ARTIK İMAM HATİP NESLİ YETİŞECEK

FETÖ’nün el konularak ismi değiştirilen bir diğer okulu ise Haznedar’daki Safiye Sultan Koleji. Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi yapılan okula, 15 Temmuz direnişinde şehit olan Bahçelievlerli Timur Aktemur’un ismi verildi. Şehit Timur Aktemur Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin bünyesinde de 1 İmam Hatip Ortaokulu, 1 yatılı yurtun yer almasının yanı sıra Anadolu İmam Hatip Fen Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Sosyal Bilimler Lisesi bölümleri açıldı.

Mahmutbey Caddesi üzerindeki Fatih Koleji’nin ismi ise “Şehit Mahir Ayabak İmam Hatip Ortaokulu” yapıldı. El konularak tüm malları devlete aktarılan Özel Bahçelievler Fatih Ortaokulu’nun ismi “Şehit Mehmet Karaaslan Anadolu İmam Hatip Lisesi”, Özel İstanbul Fatih Ortaokulu’nun ismi “Şehit Muhammet Ambar İmam Hatip Ortaokulu” olarak değiştirildi.

FETÖ’CÜ 580 ÖĞRETMEN ATILDI

17-25 Aralık darbe kalkışmasının ardından göreve başlayan Bahçelievler Milli Eğitim Müdürü Emin Çıkrıkçı’nın azim ve kararlılığıyla süren FETÖ ile mücadelenin sonucunda çok sayıda öğretmen de görevden uzaklaştırıldı. Fetullahçı Çete ile ilişkisi tespit edilen Bahçelievler’deki devlet okullarından 172 öğretmen açığa alındı. Bahçelievler MEM’in, özel okulda görevli 408 öğretmenin de görevine son verdiği öğrenildi. Görevden uzaklaştırılan FETÖ’cü öğretmenlerin toplam sayısı ise 580.

MÜDÜR ÇIKRIKÇI’YI YILDIRMAK İÇİN DAVA ÜSTÜNE DAVA

FETÖ ile eğitim sathında mücadelede Bahçelievler İlçe MEM tarafından diğer kurumlara örnek teşkil edecek kararlılıkta atılan adımların başındaki isim olan İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Çıkrıkçı’ya karşı terör örgütünün yıldırma politikası uyguladığı belirlendi. Örgüt mensuplarının, Müdür Çıkrıkçı hakkında tam 37 adli dava açtığı öğrenildi. Çıkrıkçı’yı yargı davalarıyla görev yapamaz hale getirmek isteyen FETÖ’cülerin açtığı davaların halen sürdüğü öğrenildi.

İŞTE O EĞİTİM GÖRÜNÜMLÜ MİLİTAN KAZANMA YUVALARI

FETÖ ile mücadele kapsamında Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Çıkrıkçı’nın talimatıyla el konulan örgüt okulları şunlar:

1- Özel İstanbul Fatih Anaokulu

2- Özel İstanbul Fatih İlkokulu

3- Özel İstanbul Fatih Ortaokulu

4- Özel İstanbul Fatih Anadolu Lisesi

5- Özel İstanbul Fatih Fen Lisesi

6- Özel Safiye Sultan Anadolu Lisesi

7- Özel Safiye Sultan Anadolu Öğretmen Lisesi

8- Özel Safiye Sultan Fen Lisesi

9- Özel Bahçelievler Fatih İlkokulu

10- Özel Bahçelievler Fatih Ortaokulu

11- Özel Bahçelievler Okulum İlkokulu

12- Özel Bahçelievler Okulum Ortaokulu

Bahçelievler İlçe MEM tarafından kapatılan FETÖ’ye ait yurtlarların listesi ise şöyle:

1- Özel Mahya Kız Öğrenci Yurdu

2- Özel Kadayıfçıoğlu Kız Öğrenci Yurdu

3- Özel Vildan Kız Öğrenci Yurdu

4- Özel Fazilet Kız Öğrenci Yurdu

5- Özel Süleymanşah Kız Öğrenci Yurdu

6- Özel Fatih Erkek Öğrenci Yurdu

7- Özel Tahir Mutlu Erkek Öğrenci Yurdu

8- Özel Aytimur Erkek Öğrenci yurdu

9- Özel Hafız Ali Erkek Öğrenci Yurdu

Bahçelievler İlçesi’ndeki kapatılan FETÖ dershaneleri şunlar:

1- Şirinevler Fem Dershanesi 1. Şube

2- Şirinevler Fem Dershanesi 2. Şube

3- Çalışlar Fem Dershanesi

4- Şirinevler Anafen Dershanesi

5- Haznedar Çalışlar Anafen Dershanesi

Fetullahçı Terör Örgütü’nün el konulan kurs ve etüt merkezleri:

1-Şirinevler Ufuk Fem Kursu

2- Şirinevler Fem KPSS Kursu

3- Şirinevler Zirve Etüt Merkezi

4- Siyavuşpaşa Akademi Etüt Merkezi

5- Soğanlı (Zirve) Damla Etüt Merkezi

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23